Mercedes: "Araçta temel bir sorun var"

Mercedes: "Araçta temel bir sorun var"
Yeni kuralların ilk iki yılını yanlış bir konseptte ısrar ederek kaybeden Mercedes, 2024 F1 aracında büyük değişikliklere gitti ve aracın neredeyse her parçası değişti, büyük ölçüde yeni konseptlere geçildi.

Ancak sezonun ilk 2 yarışı geride kalırken, Mercedes yine istediği sonuçları alamadı. İki yarışta da podyuma çıkamayan Alman ekibin zirveyle arasındaki fark hiç de kapanmış gibi durmuyor. Ayrıca pilotlar da aracın dengesi ile mutlu değiller. Geçtiğimiz hafta sonu Cidde'de gerçekleştirilen yarışta özellikle de ilk sektördeki yüksek hızlı virajlarda çok yavaş kalan Mercedes, şimdi bunun nedenini araştırıyor. 

Mercedes'in pist mühendisliği direktörü Andrew Shovlin'a göre, takımın Suudi Arabistan'daki performansı araçta ufak bir ayar sorunundan ziyade daha temel bir sorun olduğunu göstermekte. 

"Benzer ayarlarla başladık"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Shovlin, "İki aracı da aynı ayarlarla piste yollamamız nadir oluyor ve hafta sonuna aslında oldukça benzer ayarlarla başladık. Pilotlarımız 1. antrenman seansından sonra bize geri bildirimlerini verdiler. O noktadan sonra araç ayarı anlamında farklı yönlere gittiler. Geri bildirimlerinin bazıları zıplamadan şikayet etmeleriydi. Biz de bunu iyileştirmenin yollarını aradık. Zıplamayı azaltmak için ürüş yükseklikleri ile oynayabilirsiniz, süspansiyon sertliğiyle oynayabilirsiniz. Bunların hepsinin etkisi görülüyor."

"Küçük bir sorun değil"

Sözlerine devam eden Andrew Shovlin, "O noktada pilotlarımız ayar anlamında biraz ayrıldılar ama temelde sıralama turlarında ve yarışta yaşadığımız sınırlamalar her ikisi için de genel olarak aynıydı. Bu da bize bunun küçük bir sorun olmadığını, küçük bir kamber ya da yay veya çubuk yüzünden olmadığını söylüyor. Bu, araştırmamız ve anlamamız gereken daha temel bir şey." dedi.