Fernando Alonso emekli olacak mı?

Fernando Alonso emekli olacak mı?
42 yaşında olan Aston Martin pilotu Fernando Alonso, şu anda F1 gridindeki en yaşlı isim. Öyle ki 2024 Suudi Arabistan GP'de Ferrari koltuğuna oturan 18 yaşındaki Oliver Bearman doğduğunda, Alonso ilk F1 şampiyonluğunu kazanmak üzereydi. 

Alonso, griddeki en yaşlı isim olmasına rağmen performanslarıyla F1 dünyasını etkilemeye devam ediyor ve formundan bir şey kaybetmediğini gösteriyor. 

Bu sezon sonunda Alonso'nun Aston Martin ile kontratı sona erecek olsa da Alonso'nun F1'de devam etmek için seçenekleri mevcut. 

İlk olarak İspanyol pilotun mevcut takımı Aston Martin yoluna Alonso ile devam etmek istiyor. Ayrıca, Mercedes'in 2025'te Lewis Hamilton'dan boşalacak koltuk için düşündüğü isimler arasında Alonso da var.

Mercedes'in takım patronu Toto Wolff, geçtiğimiz günlerde de Fernando Alonso'nun menajeri Flavio Briatore ile Monako'da görüntülenmişti.

Alonso'nun F1 kariyerine devam etmek için birçok seçeneği bulunsa da 42 yaşındaki Alonso'nun sezon sonunda emekli olabileceğini düşünenler de var. 

Formula 1 takvimi artık hiç olmadığı kadar uzun. Bu durum pilotları elbette daha fazla yoruyor ve yoğun F1 takviminin Alonso'nun emeklilik kararını hızlandırabileceği konuşuluyor. 

Eski F1 takım sahibi Eddie Jordan da Alonso'nun sene sonunda emekli olabileceğini düşünen isimlerden biri. 

Alonso hakkında açıklamalarda bulunan Jordan, "Fernando üst düzey bir sporcu. Spora devam etmek isterse Aston Martin'de kalacağını düşünüyorum ama anladığım kadarıyla şu anda gelecekte ne yapacağı konusunda ciddi ciddi düşünüyor. Yeni bir yat almış, bu bence emekli olacağına dair bir işaret. Ben de yat alıp emekli olmuştum. İnsanlar genelde bir yat alırlar ve sonra emekli olurlar. Ancak Alonso kesinlikle F1'de kalmalı, o muazzam bir pilot. Yarışmaya devam ettiği sürece kalbimde onun için her zaman özel bir yer olacak." dedi.