Leclerc: "Red Bull'u yakalamamız an meselesi"

Leclerc: "Red Bull'u yakalamamız an meselesi"
2024 Formula 1 sezonunda ilk iki yarış geride kalırken, takımların güç sıralamaları hakkında artık daha net bir fikrimiz var. 

Red Bull, geçen yılki güçlü form grafiğini sürdürüyor ve hâlâ en hızlı takım konumunda. Onların arkasındaki mücadelede ikinci sıranın kimde olduğu ise bu yıl daha net. 

Geçtiğimiz yıl ikinci en hızlı araç sürekli değişiyordu. Ferrari, McLaren ve Mercedes'in oluşturduğu grupta her hafta sonu farklı bir marka en hızlı 2. araç oluyordu. Bu yıl ise Ferrari, kendini McLaren ve Mercedes'ten ayırdı ve öne attı. 

İtalyan marka, ilk iki yarışta net bir şekilde en hızlı 2. araç görüntüsü çizdi ve hem Bahreyn'de hem de Suudi Arabistan'da üçüncü sırayı alarak podyuma çıktı.

Red Bull'la aradaki fark azalmış olsa da ana hedef galibiyet ve şampiyonluk için savaşmak. Takımın Monakolu pilotu Charles Leclerc ise yakın zamanda Red Bull'u yakalayacaklarını düşünüyor. 

Açıklamalarda bulunan Leclerc, "Son 6-7 aylık zaman dilimine bakacak olursak gridde en çok gelişen, en çok zaman bulan takım biziz. Çok sıkı ve iyi bir şekilde çalışıyoruz, bunu yapmaya devam etmeliyiz. Üzerinde çalışmamız gereken alanlar da oldukça açık."

"Red Bull ile aramızdaki farkı yavaş yavaş kapıyoruz. Aradaki fark hâlâ büyük ama böyle çalışmaya devam edersek, onları yakalamamız ve baskı altına almamız an meselesi olacak. Bizim zamanımız da gelecek, bundan eminim." dedi.