Mercedes, 2025 için listesindeki 4 adayı açıkladı!

Mercedes, 2025 için listesindeki 4 adayı açıkladı!
Lewis Hamilton'ın 2025 F1 sezonu için Ferrari'yle anlaşmasıyla birlikte, Mercedes pilot arayışına geçti. 

Mercedes takım patronu Toto Wolff ise Lewis Hamilton'dan boşalacak koltuğu doldurmak için listelerinde 4 aday olduğunu açıkladı: Max Verstappen, Fernando Alonso, Carlos Sainz ve Mercedes pilot akademisinden genç yetenek Andrea Kimi Antonelli. 

Wolff, ilk hedeflerinin Verstappen olduğunu saklamıyor ve pilot seçimi konusunda acele etmeyeceklerini tekrarlıyor.

"İlk tercihimiz Max"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Wolff, "Evet Max ilk tercihimiz. Performansına bir bakın! Yine de diğer adayları da göz ardı etmek istemiyorum.Lewis'in kararını çok çabuk vermesi bizi şaşırttı fakat acele etmeyeceğim. İlk üç takım arasında boş koltuğu olan tek takım biziz. Eğer öyle olursa -erken karar verirsek- ve Max [Red Bull'dan] ayrılmaya karar verirse, onun için boş koltuğumuz olmayacak. Genç bir süper yetenekten daha yaşlı ve çok deneyimli bir sürücüye kadar bizim için gerçekten ilginç seçenekler var. Ancak önümüzdeki birkaç hafta ya da birkaç ay içinde karar vermeyeceğiz çünkü sürücü piyasasını izlemeye devam etmek istiyorum." dedi. 

"Her şey Max'in kararına bağlı"

Sözlerine devam eden Wolff, "Dediğim gibi, pek çok şey Max'in kararına bağlı olacak. Fakat elimizde genç ve gelecek vaat eden bir çocuk var. Üzerinde fazladan baskı kurmak istemiyorum ama en iyilerden biri olma potansiyeline sahip gibi görünüyor."

"Yine de acele edip, 17 yaşında Formula 1 aracının direksiyonuna oturtmak istemiyoruz. Onun için yararlanabileceğimiz birkaç seçeneğimiz daha var.

"Elbette piyasada çok ilginç bir seçenek olan Fernando Alonso ve çok iyi bir sürücü olan Carlos Sainz var. Bir seçimle karşı karşıyayız ve bu kolay bir seçim değil!" ifadelerini kullandı.