Mercedes'in hedefindeki isim Sainz mı?

Mercedes'in hedefindeki isim Sainz mı?
Lewis Hamilton'ın 2025'te Ferrari'ye geçeceğini duyurması, geçtiğimiz ay F1 dünyasında şok etkisi yaratmıştı. Öyle ki Mercedes takım patronu Toto Wolff da bu kararın zamanlamasına şaşırdığını ve bunu beklemediklerini dile getirmişti. 

Hamilton'ın gitmesi, Mercedes'in 2025 için doldurması gereken bir koltuğu anlamına geliyor. Wolff, bu konuda aceleci olmayacaklarını birçok kez dile getirdi ama bazı pilotlarla ve menajerleriyle görüşmelere ve temaslara da başladı. 

Şu anda griddeki birçok ismin adı 2025 Mercedes koltuğuyla anılıyor: Fernando Alonso, Max Verstappen, Alexander Albon ve son olarak da Carlos Sainz. 

Koltuğunu Hamilton'a kaybeden Sainz şu anda pilot marketinde boştaki isimlerden birisi ve 2025 için koltuk aramakta. 

Suudi Arabistan Grand Prix'si hafta sonunda Carlos Sainz'ın babasının Mercedes misafirhanesinde görülmesiyle Sainz'ın geleceği hakkındaki söylentiler hız kazandı. 

Apandisit ameliyatı olduğundan geçtiğimiz hafta sonu yarışamayan Sainz yine de yarış günü padoka geldi ve yarışı takım garajında takip etti. Kendisiyle beraber babası Carlos Sainz Sr. ve menajeri Carlos Onorio da orada hazır bulundu.

İtalya'da yayınlanan bir habere göre Sainz kampı, Cidde hafta sonunda Mercedes yönetimini ziyaret ederek 2025 için görüşme yaptı.

Haberde, "Suudi Arabistan GP'si sırasında Carlos Sainz'ın tüm çevresi uzun bir süre Mercedes misafirhanesinde kaldı."

"Sainz Jr'ın Ferrari ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Bu nedenle menajeri Carlos Onorio, sürücünün babası Carlos Sainz Snr ile birlikte Toto Wolff ile uzun uzun konuştu." ifadelerine yer verildi. 

Wolff, geçtiğimiz günlerde de Fernando Alonso'nun menajeri Flavio Briatore ile Monako'da görüntülenmişti.