Xavi İlkay'ı gözüne kestirdi! Orta sahaya ilaç olacak

Xavi İlkay'ı gözüne kestirdi! Orta sahaya ilaç olacak
Teknik direktör Xavi'nin isteği doğrultusunda kadrosuna bir orta saha oyuncusu kazandırmak isteyen Barcelona'da oyuncu araştırmaları son hızda devam ediyor. 

Mundo Deportivo'da yer alan habere göre, Manchester City'de forma giyen Bernardo Silva ile anlaşma zemini arayan ancak bu konuda herhangi bir mesafe kat edemeyen Barcelona, gözünü Guardiola'nın bir başka öğrencisi olan İlkay Gündoğan'a dikti. 

Forvet oyuncularına topu ulaştırabilecek ve savunmaya da katkı sağlayabilecek bir orta saha oyuncusu isteyen Xavi'nin İlkay Gündoğan transferine yeşil ışık yaktığı belirtilen haberde, sözleşmesinin bitmesine kısa bir süre kalan İlkay Gündoğan'ın ocak ayında Barcelona formasını sırtına geçirebileceği belirtildi.

İlkay olmazsa Tielemans

Barcelona'nın İlkay Gündoğan transferinde istediğini alamaması durumunda ise Leicester City forması giyen Youri Tielemans ile anlaşmak için çalışmalarına başlayacağı belirtildi.

2016/17 sezonunun başında Borussia Dortmund'dan Manchester City'ye transfer olan İlkay Gündoğan, İngiliz ekibi ile 273 karşılaşmaya çıkarken, 51 gol ve 35 asistlik bir performans sergiledi. 32 yaşındaki orta saha, Manchester City forması ile toplamada 18.670 dakika sahada kaldı. 

beinsports.com.tr / Dış Haberler