Terim'den tek değişiklik

Terim'den tek değişiklik
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda İspanya ile oynanan maçta A Milli Takım'ı, Hırvatistan karşılaşmasının ilk 11'inde tek değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Deneyimli teknik adam, D Grubu'nun ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 mağlup olan ay-yıldızlı ekibin ilk 11'de yer alan Cenk Tosun'u yedek oturturken, bu oyuncunun yerine Burak Yılmaz'a görev verdi.

Türkiye, İspanya maçına Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan ve Burak Yılmaz ilk 11'i ile başladı.

İspanya ise Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 yendiği kadroyu koruyarak maça De Gea, Juanfran, Ramos, Pique, Alba, Busquets, Iniesta, Fabregas, Silva, Nolito, Morata ilk 11'i ile başladı.

Bakan Kılıç tribünde
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İspanya-Türkiye maçını tribünden izledi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Fransa'nın Nantes kentinde Küba ile yaptığı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri çeyrek final maçını izleyen Bakan Kılıç, ardından Nice kentine geçti.

Akif Çağatay Kılıç, Hırvatistan maçını olduğu gibi İspanya maçını da statta takip etti.

Türk taraftarlardan büyük coşku
A Milli Takım'ı desteklemek için Nice'de bulunun Türk taraftarlar büyük coşku yaşadı.

Karşılaşmadan bir gün önce Nice'de başlayan heyecan, maç günü doruğa çıktı. Kentin en canlı bölgelerinde Türk ve İspanyol taraftarlar maçın coşkusunu yaşarken, sık sık takımları lehine tezahüratlarda bulundu.

Nice Stadı'nda yapılan maçtan önce stat çevresinde toplanan Türk taraftarlar, meşaleler yakıp, tezahüratlarda bulunurken, renkli görüntüler oluşturdu.

Ayrıca müsabakayı tribünden izleyen bazı Türk ve İspanyol taraftarlardaki ilginç kostümler ve makyajlar dikkati çekti.

Tribünler kırmızı-beyaz
A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Konya ve Antalya'daki statlarda oynadığı maçlarda yapılan bayrak şovu, Fransa'da da devam etti.

Saran Holding tarafından sağlanan 100 bin bayrak tırlarla Fransa'ya ulaştırılırken, bayrakların 15 bini Paris'teki Hırvatistan maçında Parc des Princes tribünlerine yerleştirilmişti.

Bayraklardan bir bölümü Nice şehir merkezinde kurulan Türkiye Futbol Federasyonu çadırından taraftara dağıtıldı. Ayrıca Nice Stadı'nda Türk taraftarlar için ayrılan bölüme de yaklaşık 15 bin bayrak bırakıldı.

UEFA'dan alınan izinle 20 kişilik ekip tarafından yapılan bayrak dağıtımı sayesinde Türk taraftarların yer aldığı tribünler, kırmızı-beyaz renklere büründü.

Fransa'da Mehter Marşı
İspanya-Türkiye maçı öncesinde takımlar ısınmak için sahada bulunduğu sırada Mehter Marşı çalındı.

Müsabaka için tribünlerdeki yerini alan Türk taraftarlar, büyük coşku yaşarken, hem ellerindeki Türk bayraklarını salladı hem de marşa eşlik etti.

Ayrıca tribünde yer alan "Bando Es-Es" de çaldıkları marşlarla taraftarı coşturdu.