Milliler kader sınavında!

Milliler kader sınavında!
Milli Takım, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu 3. ve son maçında yarın Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.

EURO 2016'daki Hırvatistan (1-0) ve İspanya (3-0) maçlarından yenilgiyle ayrılarak puansız grubun son sırasında kalan ay-yıldızlı ekip, gruptaki son maçında Çek Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Milliler, rakibini yenerek diğer gruplarda yapılan maçların sonuçlarına göre en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olarak, üst tura yükselmeyi hedefliyor.

Lens şehrindeki Bollaert-Delelis Stadı'nda oynanacak maç TSİ 22.00'de başlayacak.

İskoç hakem yönetecek
Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçını İskoçya Futbol Federasyonundan hakem William Collum yönetecek.

Collum'un yardımcılıklarını vatandaşı Damien MacGraith ve İrlandalı Francis Connor yapacak. İskoçya'dan Bobby Madden ve John Beaton'un ilave yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Rusya Futbol Federasyonundan Sergei Lapochkin olacak.

Collum, turnuvada daha önce A Grubu'nda Fransa'nın Arnavutluk'u 2-0 yendiği maçta düdük çalmıştı.

Terim'in rotasyon yapması bekleniyor
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçına farklı bir ilk 11 ile çıkabilir.

Hırvatistan ile yapılan ve 1-0 kaybedilen karşılaşmanın ilk 11'inde tek değişiklik yaparak A Milli Takım'ı İspanya karşısına çıkaran deneyimli teknik adam, bu müsabakadan da alınan 3-0'lık yenilginin ardından ilk 11'de değişikliğe gidebilir.

Gruptan çıkma hesapları karışık
A Milli Takım'ın en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olarak gruptan çıkması için birçok ihtimalin gerçekleşmesi gerekiyor.

Milliler, sahadan galibiyetle ayrılamaması durumunda turnuvaya veda edecek. A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti'ni yenmesi halinde, devreye diğer gruplarda alınan skorlar girecek.

Bu durumda, A Grubu'nda takımlar tüm maçlarını yaparken, A Milli Takım 3. sıradaki Arnavutluk'u geçebilmek için 2 farklı galibiyete ihtiyaç duyuyor.

Diğer gruplardaki sonuçlar, oynanacak son maçlardan sonra ortaya çıkacak.

Çek Cumhuriyeti de kazanmak istiyor
Grupta ilk iki maçta 1 puanı bulunan Çek Cumhuriyeti de karşılaşmadan galip ayrılarak, üst tura yükselmeyi hedefliyor.

İlk maçında İspanya'ya 1-0 kaybeden Çekler, ikinci karşılaşmasında Hırvatistan karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen skoru 2-2'ye getirerek sahadan bir puanla ayrıldı.

Çekler, Türkiye'yi iki farklı yener, İspanya'da Hırvatistan'ı mağlup ederse Çek Cumhuriyeti averaj hesabına bakmadan grubu 2. tamamlayarak adını üst tura yazdıracak.

Grubun diğer maçında ise Hırvatistan ile İspanya TSİ 22.00'de karşılaşacak.

D Grubu'nda son maçlar öncesi puan durumu 
şöyle

Nuri'nin durumu belirsiz
A Milli Takım'da sakatlığı bulunan Nuri Şahin'in Çek Cumhuriyeti'ne karşı forma giyip giymeyeceği belirsiz.

İki gün önceki antrenmanda sakatlanan Nuri'nin sağ iç yan diz bağlarında zorlanmaya bağlı ödem tespit edildi. Milli oyuncunun yarınki müsabakada oynayıp oynayamayacağı bugün yapılacak kontrollerden sonra netlik kazanacak.

Çek Cumhuriyeti'nde ise sakatlığı bulunan takım kaptanı Tomas Rosicky, turnuvayı kapatmıştı.

Çek Cumhuriyeti'nde tanıdık isimler
Çek Cumhuriyeti'nin kadrosunda geride kalan sezonda Türkiye'de forma giyen 4 isim bulunuyor.

Bursaspor'da forma giyen Tomas Sivok ve Tomas Necid ile Kasımpaşa'da oynayan David Pavelka, yarın görev almaları halinde Türkiye'ye karşı mücadele edecek. Geride kalan sezonu Fenerbahçe'de tamamlayan ve Sparta Prag'a transfer olan Michal Kadlec de Türkiye karşısında görev bekleyecek.

540. maç
A Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ile yarın yapacağı üçüncü maçla 540. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 93 yıllık tarihinde 282'si resmi, 257'si özel olmak üzere geride kalan 539 maçta, biri hükmen olmak üzere 203 galibiyet aldı, 123 kez berabere kaldı, 213 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 231'i deplasmanda, 230'u evinde, 78'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 708 gol attı, kalesinde 787 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne dek 86 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 539 karşılaşmanın 461'ini Avrupalılarla, 30'unu Asyalılarla, 23'ünü Amerikalılarla, 22'sini Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya kıtası temsilcileriyle yaptı.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı
A Milli Futbol Takımı, 93 yıllık tarihinde geride kalan 539 maç içinde birini hükmen kazandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014 tarihinde deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Terim ile 126. milli sınav
EURO 2016 D Grubu'ndaki üçüncü maçında yarın Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak A Milli Takım, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 126. müsabakasına çıkacak.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğünün yanı sıra yeni dönemde Türkiye Futbol Direktörü sıfatıyla görev yapan Terim, ay-yıldızlı ekipte, bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapıyor.

Milliler, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 125 maçta biri hükmen olmak üzere 65 galibiyet aldı. Ay-yıldızlı ekip, Terim'in saha kenarında yönettiği 64'ü özel, 61'i resmi maçlarda 29 kez berabere kaldı, 31 kez de mağlup oldu.

Terim yönetiminde, 3'ü Yunanistan karşısındaki hükmen galibiyetten doğan 189 gol atan milliler, kalesinde ise 132 gol gördü. 

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Euro 2016 Avrupa Şampiyonası haberleri
Puan Durumu

Canlı iddaa sonuçları


Rusya - Galler maçı canlı skor

Ukrayna - Polonya maçı canlı izle

Kuzey İrlanda - Almanya maçı canlı izle