Weghorst'un müthiş performansı, Arjantin'i durdurmaya yetmedi!

Video yükleniyor...

2022 Dünya Kupası'nda Arjantin, normal süresi ve uzatma dakikaları 2-2 tamamlanan çeyrek final maçında Hollanda'ya seri penaltılarda 4-3 üstünlük kurarak yarı finale yükseldi.

Nefes kesen karşılaşmanın ardından Arjantin yarı finalde Hırvatistan'ın rakibi oldu.

Lusail Stadı'nda oynanan dev mücadelenin normal süresi ve uzatma dakikaları 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

Arjantin'in gollerini 35. dakikada Molina ve 73. dakikada Lionel Messi (P) kaydetti. Messi karşılaşmanın normal süresini 1 gol ve 1 asistle tamamladı.

Karşılaşmaya Beşiktaş'yın Hollandalı yıldızı Wout Weghorst damga vurdu. 78. dakikada Depay'ın yerine oyuna giren Weghorst, 83'te ve 90+11'de attığı gollerle maçı uzatmaya götüren isim oldu.

Arjantin ile Hırvatistan, 13 Aralık Salı günü finale çıkmak için karşı karşıya gelecek.

Maçtan dakikalar

35. dakikada Messi'nin müthiş pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Molina, takımını öne geçirdi.

Arjantin Acuna'nın Dumfries'in müdahalesiyle yerde kalmasıyla 71. dakikada penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Messi, çok sert bir vuruşla skoru 2-0'a taşıdı.

Hollanda 82. dakikada farkı 1'e indirdi. Berghuis'in ortasına çok iyi yükselen Wout Weghorst, topu ağlara gönderdi.

90+11'de sahneye tekrar Weghorst çıktı. Serbest vuruş organizasyonunda araya çok iyi sarkan Beşiktaşlı yıldız, karşılaşmayı uzatmaya götüren golü attı.

Penaltı atışları

Arjantin'de Messi, Paredes, Montiel ve Lautaro Martinez penaltı atışlarını gole çevirdi. Tangocular'da Fernandez, penaltı atışından yararlanamayan isim oldu.

Hollanda'da Van Dijk ve Berghuis'un penaltı atışlarında kaleci Martinez yaptığı kurtarışlarla gol izni vermedi. Koopmeiners, Weghorst ve Luuk De Jong ise penaltı atışlarını gole çevirdi.

Penaltılarda rakibine 4-3'lük üstünlük sağlayan Arjantin, adını yarı finale yazdırdı.

Hollanda: 2 - Arjantin: 2

Stat: Lusail

Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto Diaz Palomar (İspanya)

Hollanda: Noppert, Timber, Van Dijk, Ake, De Roon (Dk. 46 Koopmeiners), Frenkie de Jong, Dumfries, Blind (Dk. 64 Luuk de Jong), Gakpo (Dk. 113 Lang), Depay (Dk. 78 Weghorst), Bergwijn (Dk. 46 Berghuis)

Arjantin: Damian Martinez, Romero (Dk. 78 Pezzella), Otamendi, Lisandro Martinez (Dk. 111 Di Maria), De Paul (Dk. 67 Paredes), Molina (Dk. 106 Montiel), Acuna (Dk. 78 Tagliafico), Fernandez, Mac Allister, Messi, Alvarez (Dk. 82 Lautaro Martinez)

Goller: Dk. 35 Molina, Dk. 73 Messi (Penaltıdan) (Arjantin), Dk. 83 ve 90+11 Weghorst (Hollanda)

Kırmızı kart: Dumfries (Maç bitiminde) (Hollanda)

Sarı kartlar: Dk. 43 Timber, Dk. 45+2 Weghorst (Yedek kulübesinde), Dk. 76 Depay, Dk. 88 Berghuis, Dk. 90+1 Van Dijk, Dk. 91 Bergwijn (Yedek kulübesinde), Lang (Maç bitiminde) (Hollanda), Dk. 43 Acuna, Dk. 45 Romero, Dk. 76 Lisandro Martinez, Dk. 89 Paredes, Dk. 90+10 Messi, Dk. 90+12 Otamendi, Dk. 109 Montiel, Dk. 112 Pezzella (Arjantin)