Messi eleştirmişti, FIFA'dan o hakem için flaş karar!

Messi eleştirmişti, FIFA'dan o hakem için flaş karar!
2022 Dünya Kupası'nda çeyrek final mücadelesinde penaltılara giden Hollanda-Arjantin maçını yöneten Mateu Lahoz, turnuvanın geri kalanında maç yönetemeyecek.

COPA'nın haberine göre, maç sonunda büyük eleştrilere maruz kalan İspanyol hakem Lahoz, çeyrek final mücadelesinde gösterdiği 15 sarı kart verdiği kararlar ile Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin büyük eleştrisine maruz kalmıştı.

İki takımın da maç içindeyken ve devamında hakem Lahoz'un kararlarına karşı yoğun tepki gösterirken, Arjantin'in kaptanı Messi karşılaşmanın ardından şu sözleri söylemişti:

"Bence FIFA bununla ilgilenmeli, bu kadar büyük ve önemli bir maça böyle bir hakem koyamaz. Hakem göreve hazır olmakta başarısız olamaz."

Yarı final veya finalde görev yok

Gelen tepkiler üzerine hareke geçen FIFA'nın, tecrübeli hakem Mateu Lahoz'a Dünya Kupası yarı final veya finalinde görev vermeyi düşünmediği haberin detayları arasında yer aldı.

2011 yılından beri FIFA kokartı taşıyan 45 yaşındaki hakem, La Liga, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde dev mücadelerde görev yapmıştı.

beinsports.com.tr / Dış Haberler