Edin Dzeko hesabı açtı, Fenerbahçe Rusya'da kazandı

Video yükleniyor...

Fenerbahçe, Rusya kampında katıldığı hazırlık turnuvasındaki üçüncü maçında Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü'yü 1-0 mağlup etti.

Sarı lacivertli takıma galibiyeti getiren gol ise 72. dakikada Edin Dzeko'dan geldi. Bosna Hersekli yıldız böylece Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydetti. Dzeko'ya asisti yapan isim ise bir başka yeni transfer Ryan Kent oldu. 

Rusya kampını tamamlayan Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde sürdürecek.

Kartal ikinci yarıda çift forvetli sistem denedi
Teknik direktör İsmail Kartal ikinci yarıya yorulan Crespo-Arao değişikliğiyle başladı.

Sarı-lacivertlilerde üçüncü hazırlık maçını oynayan Ryan Kent, ofansif etkisinin yanı sıra defansif müdahalelerle de dikkati çekti. Ferdi Kadıoğlu, hazırlık kampı sürecinde ilk kez Neftçi Bakü maçının ikinci yarısında oyuna dahil oldu.

Serdar Dursun'un oyuna girmesiyle ikinci yarıda çift forvetle yer alan Fenerbahçe, bu bölümlerde daha ofansif göründü. Sık sık pozisyon yaratmaya çalışan oyuncular, bu pozisyonları sonlandırmada sıkıntı yaşadı.

Yeni transfer Dzeko'nun sarı-lacivertli formayla ilk golü
Fenerbahçe aradığı golü 72. dakikada yeni transferi Edin Dzeko'nun kafa vuruşuyla buldu. Başarılı bir oyun sergileyen Emre Mor'un sol çizgiden ortasında iyi yükselen deneyimli golcü meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Edin Dzeko, yerini 75. dakikada Pedro'ya bıraktı. Rakip son dakikalarda gol arasa da Fenerbahçe sahadan 1-0 üstün ayrılan taraf oldu.

Ferdi Kadıoğlu göz doldurdu
Milli takımdan sakat döndükten sonra bir süre takımdan ayrı çalışan ve kampın ikinci gününde antrenmanlara dahil olan Ferdi Kadıoğlu, bu maçın yedek kadrosunda yer aldı ve karşılaşmanın 63. dakikasında Oosterwolde'nin yerine oyuna alındı.

Genç oyuncu, oyuna alındıktan sonra etkili bir oyun sergiledi ve Fenerbahçe'nin gol de bulduğu son bölümlerde takımına ofansif katkı sundu.

Djiku ilk maçına çıktı
Fenerbahçe'nin, Fransa 1. Lig ekiplerinden Strasbourg'la sözleşmesi bittikten sonra 3+1 yıllığına renklerine kattığı Ganalı savunma oyuncusu Alexander Djiku da, sarı-lacivertli formayla ilk maçına çıktı.

Maçın 80. dakikasında Serdar Aziz'in yerine oyuna giren Djiku, Peres'in yanında sağ stoper olarak görev aldı.

Rusya'daki hazırlık kampı sürecini bitiren Fenerbahçe kafilesi, akşam saatlerinde İstanbul'a dönecek.

Neftçi Bakü: 0 - Fenerbahçe: 1
 
Stat: Sdyushor Smena
Hakemler: Pavel Shadykhanov, Alexander Kudryavstev, Anton Kobzev (Rusya)

Neftçi Bakü: Brkic, Buludov (Dk. 80 Zulfugarli), Haghverdi, Salahli, Aliyev (Dk. 89 Abbasov), Israfilov (Dk. 76 Yusifli), Mahmudov (Dk. 69 Ata'a), Saief (Dk. 83 Bogomolskiy), Lebon (Dk. 53 Hajiyev), Ozobic, Saldanha

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Osayi-Samuel, Serdar Aziz (Dk. 81 Djiku), Peres, Oosterwolde (Dk. 63 Ferdi Kadıoğlu), İsmail Yüksek (Dk. 63 Yusuf Kocatürk), Crespo (Dk. 46 Arao), Mert Hakan Yandaş (Dk. 63 Emre Mor), Diego Rossi (Dk. 63 Serdar Dursun), Kent, Dzeko (Dk. 75 Pedro)

Gol: Dk. 72 Dzeko (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 54 Israfilov (Neftçi Bakü), Dk. 59 Arao, Dk. 90+1 Yusuf Kocatürk (Fenerbahçe)