12 Dev Adam İtalya'ya uzatmada yenildi!

12 Dev Adam İtalya'ya uzatmada yenildi!
A Milli Erkek Basketbol Takımı, Trentino Kupası'ndaki ilk maçında ev sahibi İtalya'ya uzatmada 90-89 yenildi.

İstanbul'da 12-20 Ağustos'ta düzenlenecek FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda mücadele edecek ay-yıldızlı ekip, hazırlıklar kapsamında İtalya'da düzenlenen 4 takımın katıldığı Trentino Kupası'nda İtalya ile karşılaştı.

Trentino kentindeki BLM Group Arena'da yapılan maçın normal süresi 75-75 eşitlikle tamamlandı. Müsabakanın uzatma bölümü 90-89 İtalya'nın üstünlüğüyle sona erdi.

A Milli Takım'da Ömer Faruk Yurtseven 23, Furkan Korkmaz 16 sayıyla oynadı.

Turnuvadaki diğer müsabakada Çin, Yeşil Burun Adaları'nı 86-66 mağlup etti.

Türkiye, yarın TSİ 19.00'da Yeşil Burun Adaları ile üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek. Turnuvanın finalinde İtalya ile Çin mücadele edecek.

Mucize üçlükle maçı uzatmaya götürdük

Maçın bitimine 45 saniye kala 74-72 geride olan A Milli Takım da Ömer Faruk, 15 saniye kala ise Yiğit Arslan üçlük atış kaçırdı. İtalya, son saniyede ikide bir attığı serbest atışın ardından savunma ribaundunu alan Sadık Emir Kabaca kendi potasından karşı tarafa topu gönderdi ve inanılmaz üçlükle skoru 75-75'e getirerek maçı uzatmaya taşıdı.

Doğuş Özdemiroğlu sakatlandı

12 Dev Adam'ın İtalya ile oynadığı maçta Doğuş Özdemiroğlu, dizinden sakatlandı. Ribaund mücadelesi sırasında sol bacağından sakatlanan Doğuş Özdemiroğlu, ayağının üzerine basamadığı için oyuncuların yardımıyla soyunma odasına götürüldü.