Düşler Sahnesi bu kez yıldızları olmadan açılıyor

Düşler Sahnesi bu kez yıldızları olmadan açılıyor
Şampiyonlar Ligi başlarken bu sezon futbolseverleri buruk bir heyecan bekliyor. Şampiyonlar Ligi arenasında izlemeye alıştığımız yıldız isimler bu kez düşler sahnesinde yer almayacak.
 
Geçtiğimiz Ocak ayında Al Nassr'a transfer olan Cristiano Ronaldo bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteremeyecek. Attığı 140 golle Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü futbolcusu konumunda olan Portekizli yıldız, forma giydiği 187 maçta yaptığı 42 asistlede bu alandaki rekorun sahibi. Ayrıca Manchester United ve Real Madrid formalarıyla bu kupayı 5 kez kazanan Ronaldo, Real Madrid'in efsane oyuncusu Paco Gento'nun ardından kupayı en çok kazanan oyuncu ünvanını elinde bulunduruyor.
 
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde forma giyemeyecek bir diğer yıldız ise Lionel Messi... Yaz transfer döneminde MLS'in yolunu tutan Messi, Şampiyonlar Ligi tarihinin en önemli oyuncuları arasında. 163 kez boy gösterdiği arenada 129 gol atma başarısı gösteren Arjantinli yıldız, Şampiyonlar Ligi kupasını da 4 kez kaldırdı.
 
Şampiyonlar Ligi'nin bu sezonki önemli eksiklerinden biri de Fransız golcü Karim Benzema... Yaz transfer döneminde Al Ittihad ile anlaşan Benzema, Şampiyonlar Ligi'nde 145 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda 86 kez rakip fileleri havalandıran Fransız yıldız, Ronaldo ve Messi'nin ardından Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü üçüncü futbolcusu durumunda.
 
Bu sezon futbolseverlerin Şampiyonlar Ligi'nde izleyemeyeceği bir diğer isim de  Al Hilal'in 90 milyon Euro karşılığında yaz transfer sezonunda kadrosuna kattığı Neymar. 2014-2105 sezonunda Avrupa'nın bir numaralı kupasını kaldırmayı başaran Neymar 65 maçta forma giydiği devler sahnesinde 41 gol atma başarısı göstermişti.
 
Bu isimlere ek olarak Al Nassr forması giyen Sadio Mane, Manchester City'den Al Ahli'nin yolunu tutan Riyad Mahrez,  Premier Lig'den Al Ittihad kadorsuna katılan orta saha oyuncuları Ngolo Kante ve Fabinho düşler sahnesinde boy gösteremeyecek oyuncular arasında...