"City ve Liverpool'dan öğrenmemiz gerekenler var"

"City ve Liverpool'dan öğrenmemiz gerekenler var"
Geçtiğimiz günlerde İngiltere Premier League ekibi Manchester United'ın %27.7'lik hissesini satın alarak kulübün ortaklarından olan Jim Ratcliffe, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Manchester United dev gelişmeyi duyurdu! Detaylar için tıklayın...

İngiliz basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ratcliffe, "Manchester United'ın son 11 yılı gerçekten kötü geçti ve şayet bu takımı destekliyorsanız, gerçekten sinir bozucu bir süreçti. Futbol bu değil mi? İnişler ve çıkışlar var... Sir Alex Ferguson'dan önce de çok iyi olmadığımız bir dönem olduğunu hatırlıyorum. O dönem 25 yıl boyunca işler yolunda gitmemişti." ifadelerini kullandı. 

"Son 10-11 yılda uzağız"

Ratcliffe, "Dünyanın en büyük kulüplerinden biriyiz. Son 10-11 yılda ise dünyanın en iyi futbolunu oynamaktan uzağız. Yatırımı yapmamdaki en büyük sebeplerden biri bu..." dedi. 

"Öğrenmemiz gereken çok şey var"

Ezeli rakipleri Manchester City'nin güncel durumda evrenin en iyi takım olduğunu belirten Ratcliffe, "Komşularımız City ve Liverpool'dan öğrenmemiz gereken çok şey var. Günün sonunda ise onlar bizim en büyük rakiplerimiz ve onları alaşağı etmekten daha fazla isteyeceğim bir şey yok. Bununla birlikte kuzeyin en güçlü üç takımıyız." ifadelerini kullandı. 

Transferde gereksiz para harcanmasının önüne geçmek istediklerini belirten Ratcliffe, "Doğru transferler için doğru transferleri seçebilecek insanlara ihtiyacımız var. Bu konuda da çalışmalarımızı yapacağız." şeklinde konuştu. 

Bu sezon ligde çıktığı 25 maçta 44 puan toplayan Manchester United, İngiltere Premier League'in 6. sırasında bulunuyor.

beinsports.com.tr / Dış Haberler

İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN