Belçika-İsveç maçı yarıda kaldı!

Belçika-İsveç maçı yarıda kaldı!
2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu'nda Belçika - İsveç karşılaşması yarıda kaldı.

BBC'nin haberine göre karşılaşma, stadyum çevresinde iki kişinin öldürülmesi sebebiyle ertelendi.

Öldürülen iki kişinin İsveç vatandaşı olduğu ve İsveç Milli Takımı'nın bu sebeple ikinci yarıya çıkmayı reddettiği belirtildi.

İsveç Konsolosluğu, bu saldırıyı 'terörizm' olarak niteledi ve stadyumdaki taraftarlara güvenlik sebebiyle dışarı çıkmamalarını tavsiye etti.

İkinci yarısı başlamayan 1-1'lik mücadelenin devam edeceği tarih UEFA tarafından açıklanacak.

İsveç ve Belçika'nın futbol federasyonlarından başsağlığı mesajı

İsveç ile Belçika'nın futbol federasyonları, iki ülkenin milli takımları arasındaki maçın askıya alınmasına yol açan Brüksel'de yaşanan olası terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları için başsağlığı diledi.

İki ülke futbol federasyonunun sosyal paylaşım sitelerinden yapılan ortak açıklamada, saldırı sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilendi.

Vatandaşlarını stattan ayrılmaması konusunda uyaran İsveç Futbol Federasyonu, Belçika emniyetinden gelen çağrılara taraftarın uymasını talep etti.

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nin 8. haftasında, Belçika'nın Kral Baudouin Stadı'nda konuk ettiği İsveç ile arasındaki karşılaşma, 1-1 eşitlikle devam ederken yarıda kaldı. Brüksel'de stada yakın bir noktada iki İsveç taraftarının silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi ve saldırganın henüz yakalanamaması gerekçesiyle söz konusu karar, UEFA tarafından alındı.