Baba Hamilton: "Ferrari için yarışmak, Lewis'in çocukluk hayaliydi" 

Baba Hamilton: "Ferrari için yarışmak, Lewis'in çocukluk hayaliydi" 
Yaklaşık 11 yıldır Mercedes ile yarışan Lewis Hamilton'ın 2025 yılında Ferrari'ye geçme kararı, F1 dünyasında şok etkisi yaratmıştı çünkü birçok kişi, Hamilton'ın F1 kariyerini Mercedes'te noktalamasını bekliyordu.

Hamilton da henüz birkaç ay önce Mercedes ile yeni, 2 yıllık bir sözleşme imzalamıştı ve 7 kez şampiyon pilotun en azından önümüzdeki 2 yıl daha Mercedes'te kalmasına kesin gözüyle bakılıyordu ancak Hamilton, kontratında yer alan bir çıkış opsiyonunu kullanarak 2025 için Ferrari ile anlaştı. 

Hamilton bu kararı oldukça gizli tuttu, ailesi ve Mercedes yönetimi bile son ana kadar Hamilton'ın bu kararını bilmiyordu. 

Hamilton'ın sürpriz transferi hakkında ilk kez konuşan Anthony Hamilton ise Ferrari ile yarışmanın oğlunun çocukluk hayalleri arasında olduğunu söylüyor. 

Baba Hamilton, "Ferrari için yarışmak benim ve Lewis'in hayallerinin bir parçasıydı. Çocukken hep Ferrari için yarışmayı hayal edersiniz."

"Lewis'in geçmişte yarıştığı McLaren ve Mercedes gibi takımları da seviyoruz ama kırmızı aracın direksiyonunda olmak en büyük hayaldi." dedi.