Arteta makus talihini yenebilecek mi?

Arteta makus talihini yenebilecek mi?
İngiltere Premier League'in 33. hafta karşılaşmasında Manchester City ile Arsenal karşı karşıya gelecek. Mücadeleye kısa bir süre kalırken, Premier League'de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadele beIN SPORTS 3 ekranlarından futbolseverler ile buluşacak. 

İki ekip arasında sadece beş puanlık fark bulunurken, Manchester City maç öncesinde rakibi Arsenal'den iki maç eksik oynamış şekilde Etihad Stadyumu'nun çimlerine ayak basacak. 

Guardiola Arsenal'i seviyor

Mücadele öncesinde öne çıkan istatistiklerin en fazla öne çıkanı Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın Arsenal'e karşı hiç kaybetmemesi oldu. İspanyol çalıştırıcı, Arsenal'i konuk ettiği 6 Premier League maçını da kazanırken, bu karşılaşmada 17 gol buldu ve sadece 3 gol yedi. 

Arsenal'in Manchester City karşısında ise şansı tutmuyor. Londra ekibi, mavi beyazlı ekibe karşı oynadığı son 11 Premier League maçından da galibiyet çıkaramadı. 

City çok formda

İngiltere Premier League'deki son 9 maçının sekizini kazanan Manchester City, son altı karşılaşmadan ise galibiyetle ayrıldı. Konuk ekip Arsenal ise son 9 maçının 6'sını kazanırken, son 3 maçından da gollü beraberlikler ile ayrıldı. 

Arteta'nın korkulu rüyası

2019/20 sezonunun devre arasında Arsenal'in başına geçen Mikel Arteta'nın ise Manchester City'ye karşı karnesi çok iyi görünmüyor. Genç teknik direktörün İngiltere Premier League kariyerinde yenemediği tek takım Manchester City olurken Arteta, Manchester ekibine karşı çıktığı 6 karşılaşmada da sahadan mağlup ayrıldı. 

Gol makinesi maçı bekliyor

Bu sezon Premier League'de 32 gol atan Erling Haaland, 38 maçlık bir fikstürde en yüksek sayıya ulaşan oyuncu olmak istiyor. İç sahada 20 golü bulunan Norveçli yıldız, bu alandaki 21 golle rekorun sahipleri Cristiano Ronaldo ve Fernando Torres'i de yakalayabilir.

İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN