Arda Turan: "Bir hayalim var..."

Arda Turan: "Bir hayalim var..."
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor'u çalıştıran Arda Turan, TRT Spor'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Galatasaray'ın performansını değerlendiren Turan, "Galatasaray'ın teknik direktörü olmak gibi bir hayalim var. Okan ağabey bize öncülük yapıyor, bize kapı açıyor. Bu kadar önemli bir kadroyu iyi idare ediyor. Geçen sene şampiyonluk, bu sene Şampiyonlar Ligi'nde yaptıkları. Okan ağabey gibi bir teknik direktöre sahip olduğumuz için şanslıyız." dedi.

Turan, "Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz çok daha iyi olmalı. Onlarla sürekli konuşuyorum. Avrupa'nın büyük takımlarında da oynamalılar." şeklinde konuştu. 

"Türk futbol tarihini değiştirebilir"

Yaz transfer döneminde Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler hakkında da konuşan Turan, "Arda Güler çok yetenekli, sosyal baskıyı duymaz. Star olacak, sosyal baskı olacak. Türk futbol tarihini değiştirebilecek oyunculardan biri. Bunlarla uğraşmayı bilmeliler. Ben zaman zaman bunlarla uğraşmayı bilemedim ama kariyerimdeki kupalardan baskıyla iyi yaşadığımı da gösterdim." sözlerini kullandı. 

"İlber Ortaylı'yı okusunlar"

Sosyal hayatı hakkında da konuşan Arda Turan, "Günlük tutmayı bıraktım! Birinin eline geçerse, iyi bir kayıt olacağını düşünmüyorum. Bir kitap yazmam. Benim kitabımı okuyacağına, daha önemli insanların kitaplarını okuyabilirler. Birçok belgesel çekilmiş benim hakkımda. YouTube, sosyal medya... Benden bir şey almak isteyen, benim etrafta birçok dokümanımı bulabilir. Benim kitabımı okuyacaklarına İlber Ortaylı'yı okusunlar. Onu aşk seviyesinde severim. Gece yatarken, Fatih Altaylı, Celal Şengör ve İlber Hoca'yı dinleyerek uyurum." dedi.

Arda Turan, "Sakalları kısaltıp, biraz boyadığımda 20 yaş gençleşirim. Ancak ben böyle çok mutluyum." şeklinde konuştu.

2022/23 sezonunun sonuna doğru Eyüpspor'un başına geçen Arda Turan, takımının başında 18 maça çıkarken, 1.94 puan ortalaması tutturdu. 

SPOR TOTO 1. LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN