Arda Turan yönetiminde Eyüpspor her alanda zirvede!

Arda Turan yönetiminde Eyüpspor her alanda zirvede!
Trendyol 1. Lig'de ilk devresini en yakın rakibi Kocaelispor'un 9 puan önünde 42 puanla lider tamamlayan Eyüpspor, geride kalan 17 haftadan sadece ilk hafta zirvede yer almadı.

Sezon sonunda ilk iki takımın doğrudan Süper Lig'e yükseleceği, 3, 4, 5, 6. ve 7. sıradaki takımların play-off oynayacağı 1. Lig'de, play-off etabının ardından bir ekip daha üst lige çıkacak. Ligde son 3 sırada yer alacak ekipler ise TFF 2. Lig'e düşecek.

Kahramanmaraşlı merkezli depremlerin ardından geçen sezon ligden çekilme talebi kabul edilen Yeni Malatyaspor, aynı talep doğrultusunda bu sezon da ligde yer almıyor.

İlk yarı heyecanı dünkü 3 karşılaşmayla tamamlanan ligde ilk devreyi geçen sezon olduğu gibi Eyüpspor lider tamamladı. Sezona 6'da 6 yaparak başlayan teknik direktör Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor, devre sonunda takipçisi Kocaelispor'un 9, üçüncü durumdaki Göztepe'nin ise 10 puan önünde bulunuyor.

İstanbul temsilcisi, geçen sezon da ilk yarıyı lider tamamlamasına rağmen ligi 6. sırada bitirmiş ve play-off yarı finalinde Bodrumspor'a yenilmişti.

İlk hafta Ahlatcı Çorum FK'nin averajla ilk sırada yer aldığı ligde daha sonraki 16 haftada Eyüpspor liderlik koltuğunu bırakmadı.

Lider Eyüpspor'u 33 puanlı Kocaelispor, 32'şer puana sahip Göztepe ile Sakaryaspor, 29'ar puanlı Bodrum FK ile Teksüt Bandırmaspor, 27'şer puanlı Ahlatcı Çorum FK ile Gençlerbirliği izledi.

Devrenin bitiminde düşme hattında Altay ile Bitexen Giresunspor yer alırken, aynı puana sahip Tuzlaspor ile Astor Enerji Şanlıurfaspor da 16. ve 15. sırada yer aldı.

Ligde son sırada yer alan Altay'a TFF Kulüp Lisans Kurulu geçen sezon olduğu gibi 3 puan silme cezası verdi.

İç ve dış sahada lider Eyüpspor

Lider Eyüpspor, iç sahada 8 galibiyet, 1 yenilgi ve 24 puanla kendi evinde en başarılı ekip konumunda yer aldı. İç sahada en başarısız ekip ise kendi evinde 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi yaşayan Bitexen Giresunspor oldu.

Deplasmanda 18'er puan toplayan Eyüpspor, Kocaelispor ve Teksüt Bandırmaspor en fazla puan toplayan ekipler olarak dikkati çekti. Dış sahada dörder puan alan Altay ile Bitexen Giresunsporen en başarısız ekipler olarak ön plana çıktı.


TRENDYOL 1. LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN