Yerry Mina transferinde son durum ne?

Video yükleniyor...

Damien Comolli'yi Sportif Direktör, Phillip Cocu'yu da Teknik Direktör olarak göreve getiren Fenerbahçe'de gözler transfere çevrilmiş durumda. Savunmaya mutlaka takviye yapmayı hedefleyen sarı lacivertli ekipte bu bölge için gündemdeki 1 numaralı ismi Yerry Mina.

Comolli göreve gelir gelmez ilk transfer girişimini Barcelona Sportif Direktörü Pep Segura ile İspanya'da bir araya gelerek mina için yapmıştı. 

Barcelonalı stoperi kiralık olarak kadrosuna katmak isteyen Fenerbahçe yönetimi çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Mina cephesinden gelen haberler pek olumlu değil.

beIN SPORTS HABER'e konuşan Kolombiyalı futbolcunun bağlı olduğu GMR Sports'un yetkilileri Mina'nın Türkiye'ye gelme fikrine çok sıcak bakmadığını açıkladı. 

Geçtiğimiz sezon devre arasında Palmeiras'tan gelen 23 yaşındaki savunmacının gelecek sezon da Barça'da kalmak istediği belirtiliyor. Ancak Barcelona, Ernesto Valvarde'nin kadroda düşünmediği Mina'yı kiralık olarak vermeyi düşünüyor. Bordo mavili yönetim, bu futbolcunun gelişim göstermesi açısından Premier Lig'de forma giymesine olumlu bakıyor. 

Özellikle Sevilla'dan Lenglet'in transferi sonrası kadroya girmesi zorlaşan Yerry Mina'nın bonservisinde yazan serbest kalma bedeli ise 100 milyon Euro.

Dünya Kupası'nda Kolombiya Milli Takımı formasıyla iki gol atan 23 yaşındaki defans oyuncusuna Alman Ligi'nin güçlü ekiplerinden Borussia Dortmund da talip.