ÖZET | VavaCars Fatih Karagümrük 0-2 Galatasaray

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray deplasmanda VavaCars Fatih Karagümrük'ü 2-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde iki takım da dengeli başlarken, ilerleyen dakikalarda iki takım da yakaladığı fırsatlardan yararlanamadı. İlk yarım saatte gol sesi çıkmazken dakikada 33'ü gösterdiğinde ev sahibi ekipten Adnan Uğur, Torreira'ya yaptığı faul sonrasında VAR incelemesiyle oyundan atıldı.

İlk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, ikinci yarıya VavaCars Fatih Karagümrük'ün eksikliğinin de etkisiyle Galatasaray çok etkili başladı ve üst üste bulduğu pozisyonlar bularak gol perdesini 60. dakikada açtı. 

Sağ kanattatan etkili gelen Galatasaray'da ceza sahasında topla buluşan Rashica ortaladı ve kafa vuruşunu yapan Emre Taşdemir takımını 1-0 öne geçti. 

Gol sonrası ataklarını arttıran sarı-kırmızı ekip çok net fırsatlarda Viviano'yu geçemezken, oyuna sonradan giren Juan Mata 85. dakikada golünü attı ve farkı ikiye çıkardı.

Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol sesi çıkmazken Galatasaray puanını 21'e yükseltirken 3 maç sonra galibiyete ulaştı. VavaCars Fatih Karagümrük ise 2 maçlık galibiyet serisi sonrası kaybederken 12 puanda kaldı.

Karşılaşmadan önemli anlar: 

13. dakikada Caner Erkin'in soldan ortasında top, altıpasın gerisindeki Jimmy Durmaz'da kaldı. Bu oyuncunun yakın mesafeden vuruşunda, savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere gitti. İzlemek için tıklayın!

17. dakikada Oliveira'nın sağdan kullandığı kornerde Karagümrük savunmasının uzaklaştırmak istediği top, ceza yayının sağındaki Rashica'da kaldı. Bu oyuncunun kontrol ettikten sonra sert şutunda, kaleci Viviano üzerine gelen meşin yuvarlağı güçlükle kornere tokatladı. İzlemek için tıklayın!

33. dakikada ev sahibi ekipten Adnan Uğur, Torreira'ya yaptığı faul sonrasında VAR incelemesiyle oyundan atıldı.
İzlemek için tıklayın!

45+3. dakikada Oliveira'nın ceza yayı içinden yerden şutunda top, kaleci Viviano'da kaldı. İzlemek için tıklayın!

47. dakikada Dubois'nın pasıyla sağdan ceza sahasına girerek son çizgiye inen Mertens'in ortaladığı topa altıpas üzerindeki Icardi kafayı vurdu. Meşin yuvarlak auta çıktı. İzlemek için tıklayın!

52. dakikada Galatasaray'ın golü, VAR ile iptal edildi. Oliveira'nın soldan kullandığı kornerde ön direğe hareketlenen Nelsson'un kafayla vurduğu topu çizgi üzerinde kaleci Viviano engelledi. Direk dibinde seken topu Emin Bayram ağlara gönderdi. Hakem Bahattin Şimşek gol kararı verdi. Ancak VAR'ın uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyen Şimşek, çizgi üzerinde Emin'in Viviano'ya faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti. İzlemek için tıklayın!

60. dakikada Galatasaray öne geçti. Sağdan ceza sahasına gönderilen topu kontrol eden Rashica, açısını kaybetti. Kosovalı oyuncunun sağ çaprazdan altıpasa çevirdiği meşin yuvarlağı Emre Taşdemir kafayla ağlara gönderdi: 0-1 İzlemek için tıklayın!

65. dakikada sağ kanatta Dresevic'ten topu kapan Mertens, meşin yuvarlağı bekletmeden yerden ceza sahasına gönderdi. Ters kanattan bindiren Rashica'nın uygun durumda vuruşunda, kaleci Viviano ayaklarıyla topun ağlara gitmesini önledi. İzlemek için tıklayın!

74. dakikada Icardi'nin pasıyla ceza sahası sağ çaprazında uygun durumda topla buluşan Dubois'nın sert şutunda, kaleci Viviano meşin yuvarlağı kornere çeldi. İzlemek için tıklayın!

83. dakikada Dubois'nın sağdan ortasına penaltı noktası gerisindeki Mata'nın gelişine vuruşunda, kaleci Viviano sağına uzanarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi. İzlemek için tıklayın!

85. dakikada sarı-kırmızılılar farkı 2'ye çıkardı. Emre Taşdemir'in sağdan ortasında altıpas gerisindeki Mata'nın vurduğu top savunmadaki Dresevic'ten döndü. Kale önünde kalan topu tamamlayan İspanyol futbolcu, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-2 İzlemek için tıklayın!

Karşılaşmanın 90. dakikasında sağ kanatta topla buluşan Yunus Akgün golü attı ama bayrak kalktı.
İzlemek için tıklayın!

VavaCars Fatih Karagümrük: 0 - Galatasaray: 2

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Bahattin Şimşek, Kerem Ersoy, Mustafa Sönmez

VavaCars Fatih Karagümrük: Viviano, Biraschi, Caulker, Dresevic, Caner Erkin, Jimmy Durmaz (Dk. 81 Nicholas), Shukurov, Adnan Uğur, Kouassi (Dk. 61 Salih Dursun), Borini, Diagne

Galatasaray: Muslera, Dubois, Nelsson, Emin Bayram, Emre Taşdemir, Torreira (Dk. 89 Berkan Kutlu), Oliveira, Rashica (Dk. 84 Yunus Akgün), Mertens (Dk. 75 Mata), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 46 Barış Alper Yılmaz), Icardi (Dk. 84 Gomis)

Goller: Dk. 60 Emre Taşdemir, Dk. 85 Mata (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 33 Adnan Uğur (VavaCars Fatih Karagümrük)

Sarı kartlar: Dk. 41 Borini, Dk. 77 Jimmy Durmaz (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk. 78 Emin Bayram (Galatasaray)