"Türkiye daha fazla pozisyon buldu ama..."

Video yükleniyor...

Yunanistan Teknik Direktörü Michael Skibbe, A Milli Takım'la 0-0 berabere kaldıkları karşılaşmadaki performanslarından memnun olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Michael Skibbe, Türkiye ile Yunanistan arasındaki maçların hep çekişmeli geçtiğini belirterek, "Bu akşam da aynı şekilde oldu. Takımımın sergilediği performanstan memnunum. Türkiye bize göre daha fazla pozisyon buldu ama takımım da iyi savunma yaptı. Biz ise pozisyona girmekte zorlandık" diye konuştu.

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye'nin özellikle son maçlarda çok iyi performans sergilediğini hatırlatan Skibbe, "Türkiye'nin bu maçlarda iyi bir savunma kurgusu oluşturduğunu görüyoruz. Bu akşam bile eksiklerine rağmen iyi oynadılar. Meslektaşım Fatih Terim'in 2016 Avrupa Şampiyonası için önemli bir şansı olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin finallerde başarılı olabileceğine inanıyorum ve onlara bol şans diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın başında çıktığı ve 1-0 kaybettikleri Lüksemburg karşılaşmasının 11'inden 7 değişiklik yaptığının hatırlatılması üzerine Alman teknik adam, "Bu iki maç için planlarımız vardı. Elimizdeki en iyi oyuncularla başlamak istedik. Lüksemburg karşısında 4-4-2 sistemiyle oynarken, bugün 3-5-2'yi tercih ettik. Bugün oyuncularımın hepsinin performansı iyiydi. Bu tarz oynamanın önümüzdeki dünya kupası elemelerinde çok önemli olduğuna inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.