Tesadüf değil

Tesadüf değil
Spor Toto Süper Lig'e iki ekip daha yolladık geçtiğimiz hafta sonunda. MKE Ankaragücü ve Bereket Sigorta Ümraniyespor hak ettikleri başarılı taçlandırıp, Spor Toto 1. Lig'e güzel bir veda yaptılar. 

Bizim yıllardır klişe olmuş bir sözümüz vardır her programda her yayında zaman zaman söyleriz, çıkacak üç takımın içinde biri sürpriz ekip olur diye. Anlamışsınızdır bahsettiğim takımı; Bereket Sigorta Ümraniyespor...

MKE Ankaragücü'nün bir yıl aradan sonra Süper Lig'e dönmesi asla sürpriz değil tabii ki. Başkent temsilcisi güçlü kadrosuyla, camiasıyla, muhteşem taraftarıyla bekleneni yaptı. Ancak sezon başına döndüğümüzde yapılan tahminlerde Bereket Sigorta Ümraniyespor’u kimse favoriler arasında göstermiyordu. 

Aslında böyle düşünenler de haksız değildi. Ama kulübü yakından tanıyanlar bu gizli ajandası olan ve hedefi belirlemiş takımın bu yolda başarısına şaşırmadılar. Vizyoner bir kulüp başkanı, idealist ve işini çok seven bilgili bir teknik adam ve de bu yola baş koymuş futbolcularla bir araya gelen oluşum ligin bitimine üç maç kala mutlu sona ulaştı. 

Recep Uçar ve öğrencileri, sezon içinde ufak tefek türbülanslar yaşasa da çabuk çıkıp ilk iki yarışından kopmadılar. Abdullah Avcı ile yıllarca yol arkadaşlığı yapan genç teknik adam hocasıyla birlikte aynı başarıyı yakalaması tesadüf olmadığını düşünüyorum.

MKE Ankaragücü cephesinde ise Mustafa Dalcı ve ekibi, oldukça tecrübeli yerli ve de yabancı isimlerle içeride dışarıda rakiplerine boyun eğmedi ve Süper Lig'e yani olması gereken yere geldi. İki ekibi de camiaları da, emeği geçen herkesi kutluyorum.

Artık bundan sonra gelecek üç takım için gözümüz play-off'larda olacak. Hemen hemen dört takımın belli olduğu play-off maçları gerçekten bütün liglerin bitmesinden sonra sezonun futbol adına finali olduğunu söyleyebiliriz. 

Ligin üstü aşağı yukarı belli olduktan sonra asıl heyecan küme düşme hattında olacak. Balıkesirspor veda eden ilk takım oldu ancak dört takımın küme düştüğü bu kategori de diğer üç takım kim olacak bakalım! Gerçekten alt sıralardaki takımların birbirleriyle olan maçları var, üst sıralardaki takımlarla olan maçları var inanılmaz bir üç maç bizi bekliyor. İ

çinde yıllarca Süper Lig'de yer almış takımlarında yer aldığı bu grupta sezon sonu bir trajedi yaşanacağı kesin ama kaçınılmaz sonun da önüne kimse geçemeyecek. 

Acısıyla tatlısıyla, hüznüyle sevinciyle bir sezonu sonlandırmaya doğru giderken mayıs ayında dolu dolu futbol devam edecek.

Herkese iyi bayramlar diliyorum...