Su altında satranç nefesleri kesti

Video yükleniyor...

Birleşik Krallık halkı ülkedeki sıcak hava dalgasının tadını serinlemek için yerel yüzme havuzlarına akın ederek çıkarırken, zamanlarını satranç oynayarak da değerlendirmek isteyenler ise bu iki aktiviteyi Dünya Su Altı Satranç Turnuvası'na katılarak birleştirdi.

Su altı satrancı, düşünme süresi olarak satranç saatini değil, nefesinizi tutma kapasitenizi baz alan, tüm kuralları normal satrançla aynı olan bir satranç turnuvasına katılarak birleştirdi.


Oyunda, içinde ağırlık bulunan standart turnuva satranç taşları kullanılıyor ve tüm parçaların su altında kalması için çok güçlü mıknatıslardan yardım alınıyor.

Hamle sırası gelen oyuncu nefesini tutarak suya dalıyor ve nefesini tutabildiği kadar su altında düşünmekte özgür oluyor. Hamlesini yapıp su yüzüne çıktığında bu kez rakibi hamlesi için suya dalıyor.

Bir maçın yaklaşık 1 saat kadar sürdüğü organizasyonda, galibiyete 1 ve beraberliğe yarım puan verilirken, mağlubiyette puan alınamıyor.

Uzun süren maçlarda oyuncuların vücut ısılarının da düşmeye başlaması, bu ilginç sporu daha da zorlayıcı hale getiriyor.

İngiltere'de düzenlenen ilk turnuvada ise zafere rakibi Güney Afrikalı Alain Dekker'i finalde mağlup eden Polonyalı Michal Mazurkiewicz ulaştı.