Stefan Kuntz'tan ayrılık sorusuna flaş cevap!

Video yükleniyor...

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup altıncı ve son maçında deplasmanda Faroe Adaları'na 2-1 mağlup olduğu maç sonrası Stefan Kuntz basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Geçen haftaki Lüksemburg maçı ve Faroe Adaları mağlubiyetini değerlendiren değerlendiren Kuntz, "Geçen maç yumruk yedik demiştik ama bu sefer nakavt olduk. Gerçekten acıtıyor." sözlerinin üzerine, eksik oyuncuların takımın oyununa kötü etki ettiğini şu sözlerle anlattı, "Bahane üretmemek lazım hiçbir şekilde. Belli şeyleri söylemek gerekirse, hiçbir milli takım en kaliteli 10-11 oyuncusunu kaybederse onun yerine başka oyuncular koyması zor oluyor" 

Basın toplantısında "Görevden ayrılma düşünceniz var mı?" sorusu üzerine Kuntz:

"Teknik direktör değişikliğinden söz etmek kolay. Hocayı değiştirelim demek kolay. Gerçeklerle yüzleşmek lazım. Türk Milli Takımı'nın şu andaki gerçek durumu bu. Yüzde 1 ihtimalle bile istifa etmeyi düşünmüyorum. Daha fazla motive olmuş durumdayım. Bir hoca değiştirerek, şu anki realitenin hemen değişmesini beklemek de pek gerçekçi değil. Ayrılık spekülasyonlarının neden bir ay önce çıktığını anlamış değilim. 4 galibiyet almıştık. Tatmin edici olmayan ne vardı da bu spekülasyonlar çıktı anlamıyorum." dedi.

Mağlubiyetin eksik oyuncuların yanında mücadele eksikliğinden de kaynaklandığını söyleyen Kuntz, "Hem Lüksemburg hem Faroe maçlarında hep rakipten daha az koştuk. Her iki maçta da daha az ikili mücadele kazandık. Bunlar futbolun temel unsurları. Eski zamanda da, modern futbolda da böyle. Bu noktalarda başarılı olamazsanız toplamda da başarılı olamıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Kadro seçimi hakkında da konuşan Kuntz, Salih Uçan'ı neden kadroya almadığını söyle açıkladı:

 "Salih Uçan konusuna gelirsek... Söylenenleri biliyorsunuz. Beşiktaş maçlarını izledim. Beşiktaş ile olan bağlantımı biliyorsunuz. Oyuncu kararlarımızı verirken düşünüyoruz. Herkes söyleyebilir. Salih Uçan'ı alsaydın daha iyi olurdu denebilir. Saygı duyarım."