Sırbistan destan yazarak Katar'da

Video yükleniyor...

Tarihinde 4. kez Dünya Kupası'na katılan Sırbistan destansı bir şekilde Katar biletini cebine koydu. Azerbaycan, Lüksemburg, İrlanda Cumhuriyeti ve Portekiz'le aynı eleme grubunda yer alan kartallar, son haftasına girilen grupta lider Portekiz deplasmanına çıktı. Sırplar'a kupaya katılmak için mutlak galibiyet gerekirken, Portekiz'e 1 puan, Dünya Kupası için yeterli olacaktı. 

Ev sahibi Portekiz maçın hemen başında Renato Sanchez'in golüyle 1-0 öne geçti. 33. dakikada Dusan Tadic skora dengeyi getirdi ve ilk yarı bu sonuçla sona erdi. Maçın ikinci yarısı da bu skorla bitecek derken son saniyelerde Fulham'ın gol makinası aleksandar Mitrovic sahneye çıktı ve müthiş kafa golüyle Sırpları zorlu Portekiz deplasmanında öne geçirdi. 

Maçı 2-1 Sırbistan kazandı ve bu sonuçla birlikte Kartallar, 8 maçta 20 puan toplayarak namağlup şekilde Katar vizesini kaptı. Dusan Vlahovic, Milinkovic-Savic, Aleksandar Mitrovic, Luka Jovıc ve Filip Kostic gibi usta ayaklara sahip olan Sırbistan ilk olarak Brezilya, İsviçre ve Kamerunlu gruptan çıkmayı hedefliyor. 

Takımını 3-4-1-2 sistemiyle oynatan teknik direktör Dragan Stojkovic'in elde edeceği sonuçlar merakla bekleniyor olacak.