Şike cezaları açıklandı

Şike cezaları açıklandı
Bu sezon boyunca sık sık şike operasyonlarıyla sarsılan İtalya'da, şikeye karışan kulüp ve oyuncuların bir kısmına İtalya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından ilk cezalar verildi.

FIGC Disiplin Kurulu'nun yaptığı duyuruda, 2008, 2009, 2010 ve 2011 yıllarındaki bazı maçlarda şike organizasyonuna katıldıkları belirtilen, 21 takım ve 52 kişi hakkında cezai yaptırım kararı aldığını, 4 kişinin ise beraat ettiğini açıkladı.

Futbol Federasyonu savcısı Stefano Palazzi'nin mütalaasını değerlendiren kurulun açıkladığı kararlarda, şike faaliyetlerine karıştıkları tespit edilen Mario Cassano, Luigi Sartor, Alessandro Zamperini ve Nicola Santoni gibi isimlere 5 yıl futboldan men cezası verilmesi dikkati çekti.

Kulüpler bazında da, bu sezon Serie A'ya yeni yükselen Pescara, 2012-2014 sezonuna -2 puanla, bu sezon Serie A'dan Serie B'ye düşen Novara ise -4 puanla lige başlama cezası aldı. Federasyon savcısı Novara için -6, Pescara için de -2 puanlık ceza istemişti.

Serie B'de mücadele eden takımlardan Reggina -4 ve Padova -2 puanla ligde yeni sezona başlayacak.

Puan silme cezalarında rekor ise 3. ligde mücadele eden Albinoleffe'ye ait. Albinoleffe, aldığı ceza nedeniyle -15 puanla ligdeki mücadelesine başlayacak. Savcılığın -27 puan talebi, -15 olarak kabul eden disiplin kurulu, Lombardiya bölgesi takımına 90 bin avro para cezası da kesti.

Kurul ayrıca, Serie A takımlarından Siena ve bir sezon aradan sonra bu sezon tekrar Serie A'da oynayacak Sampdoria'ya da 50 bin avro ceza verdi.