Serie A takımı Morutan için devrede! Eski dost transferi çözecek...

Serie A takımı Morutan için devrede! Eski dost transferi çözecek...
Sezon başında Spor Toto Süper Lig ekibi Galatasaray'dan İtalya Serie B ekibi Pisa'ya transfer olan Olimpiu Morutan, kiralık olarak gittiği İtalyan kulübünde gösterdiği performansla adından söz ettiriyor. 

TuttoSalernitana'da yer alan habere göre İtalya Serie A ekiplerinden Salernitana, Olimpiu Morutan'ı transfer etmek için girişimlere başlayacak. 

Takıma yeni yetenekler kazandırmak için Serie B'yi didik didik arayan Salernitana'nın Morutan'ı çok beğendiği iddia edildi. Bir dönem Galatasaray forması giyen ve Salernitana'nın sportif direktörlük görevini yürüten Morgan De Sanctis'in de transferi gerçekleştirmek için hevesli olduğu kaydedildi. 

Milli maçta asisti yaptı

Kiralık olarak katıldığı Pisa'nın forması ile 28 maçta forma giyen Morutan, 6 gol ve 7 asistlik katkı sağladı. Ülkesi Romanya'nın EURO 2024 elemesi mücadelesinde karşılaştığı Andorra maçında sahada bulunan Morutan, bir asist ile maçı tamamladı.

Pisa'nın opsiyonu bulunuyor

İtalyan ekibi Pisa'nın Galatasaray ile yaptığı kiralık sözleşmesinde takımın Serie A'ya yükselmesi durumunda 5.5 milyon Euro'luk zorunlu satın alma opsiyonu bulunuyor. Pisa, ligde çıktığı 30 karşılaşmada topladığı 45 puanla 5. sırada yer alıyor. Pisa'nın lider Frosinone ile arasında 17 puan fark bulunuyor.

beinsports.com.tr / Dış Haberler