Sergio Markarian'da sona doğru

Sergio Markarian'da sona doğru
Yunanistan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Sergio Markarian, görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Teknik direktörlük koltuğuna 5 ay önce getirilen Markarian, yaptığı yazılı açıklamada, göreve kritik bir dönemde geldiğini belirterek, "Takım olarak başarısız sonuçlar aldık ve bunun için Yunan taraftarlardan özür dilerim" dedi.

Görevi bırakacağını kaydeden Uruguaylı teknik adam, "Allah'a, bana burada teknik direktörlük fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. İşimi ilk günden itibaren severek yaptım. Oyunculara, taraftarlara, federasyona, iş arkadaşlarıma ve medyaya bana gösterdiği saygıdan ötürü teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı Giorgos Girtzikis ise ülke basınına yaptığı açıklamada, Markarian'a güvenlerinin devam ettiğini ve görevine devam etmesini istediklerini söyledi.

Girtzikis, 70 yaşındaki teknik adamın aldığı istifa kararının sebeplerini konuşmak ve kararını gözden geçirmesi amacıyla yarın görüşeceklerini de vurguladı.

Uruguaylı teknik adamın yönetiminde 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 2 resmi maça çıkan Yunanistan, Macaristan ile golsüz berabere kalırken, Faroe Adaları'na ise 2-1 mağlup olmuştu. Elemelerde 6 maçın ardından F Grubu'nda yalnızca 2 puan toplayan Yunanistan, son sırada bulunuyor.