Ronaldo'nun sırrı ortaya çıktı!

Ronaldo'nun sırrı ortaya çıktı!
Cristiano Ronaldo'nun başarısının sırrı ortaya çıktı. Real Madrid ve dünya futbolunun yıldızının evine kriyokabin adı verilen kriyoterapi cihazı aldığı ve formunu buna borçlu olduğu belirlendi.

Eksi 200 dereceye kadar ulaşan ve sıvı azot bulunan kriyokabinde iki veya üç dakika kadar kalan Ronaldo'nun kaslarının yenilenmesine yardımcı olduğu ve bağışıklık sisteminin de uyarılarak oyuncunun inanılmaz güçlü ve fit bir hale geliyor. Bu sayede formunu üst düzeyde tutan Ronaldo, cihaz sayesinde sakatlıklardan kısa sürede kurtuluyor. Aşırı soğuğun vücuttaki mutluluk hormonlarının salgılanmasına neden olduğu ve bu nedenden dolayı da Ronaldo'nun tedavinin bağımlısı olduğu da öne sürüldü.

Normal duşakabin ebatlarında olan kriyokabinin 45 bin euro civarında olduğunu belirtilirken, Ronaldo'nun daha önce lüks bir spor salonunda kullandıktan sonra bu aletten evine de aldığı kaydedildi.

Formunu teknoloji sayesinde koruyan ilk oyuncu Ronaldo değil. Raul Gonzalez de Real Madrid'deyken evinde oksijen tankı bulunduruyordu. Özel havalandırma sistemi sayesinde Raul'ün uyuduğu odaya oksijen akışının yapıldığı bu sayede de golcü oyuncunun kırmızı kan hücrelerinin kaslarına çabucak geçmesi sağlanıyordu. Böylece de Raul yorgunluk hissetmiyor ve sakatlıklardan da daha çabuk kurtuluyordu.

Kriyoterapi cihazının bir başka bağımlısının da Bayern Münih ve Fransa Milli Takımının yıldızı Franck Ribery olduğu biliniyor.




(Ligtv.com.tr)