UEFA Süper Kupa Real Madrid'in

Video yükleniyor...

Geride kalan sezonu Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak tamamlayan Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Eintracht Frankfurt, UEFA Süper Kupa'nın sahibi olabilmek için kozlarını paylaştı. 

Helsinki Olimpiyat Stadı'nın ev sahipliği yaptığı mücadeleyi 2-0 kazanan Real Madrid, UEFA Süper Kupası'nı beşinci kez müzesine götürdü. Eflatun Beyazlılara kupayı getiren golleri 37. dakikada David Alaba ile 65. dakikada Karim Benzema kaydetti. İspanyol devi böylece, 5 kez Süper Kupa'yı kazanan Milan ve Barcelona ile sayıları eşitledi. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ise, kariyerinde dördüncü kez Süper Kupa'da zaferi yaşadı. 

Öte yandan iki takım, 62 yıl sonra yeniden bir Avrupa Kupası finalinde karşı karşıya geldi. Real Madrid ile Eintracht Frankfurt, daha önce 1959-60 şampiyon Kulüpler Kupası finalinde karşılaşan iki ekibin mücadelesini 7-3 kazanan Real Madrid, kupayı üst üste 5. kez müzesine götürmüştü.

Ayrıca Süper Kupa finalinde ‘yarı otomatik ofsayt teknolojisi’ de ilk kez uygulandı. Yeni sistem, oyuncu başına 29 farklı vücut noktasını takip edebilen özel kameralar sayesinde çalışacak.