"Manchester City ve Real Madrid de bizimle aynı durumda"

Video yükleniyor...

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 3. hafta maçında yarın Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi AEK Larnaca ile karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, karşılaşmayı kazanmaları halinde gruptan çıkma yolunda önemli bir adım atmış olacaklarını söyledi.

Ülker Stadı'nda maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Jesus, riskli bir karşılaşmaya çıkacaklarını ancak bunun bilincinde olduklarını kaydetti.

Sahip oldukları değeri bildiklerini vurgulayan Portekizli teknik adam, "Yarınki maçı kazanırsak gruptan çıkmak için önemli bir adım atmış olacağız. İki takım için de önemli bir maç olacak. Larnaca, Kiev'i yendi ve gruptan çıkma yarışında kendilerinin olduğunu gösterdi. Evimizde oynamanın avantajını lehimize çevirmek istiyoruz. Taraftarın yardımıyla galip gelmek istiyoruz. Rakibimizin uluslararası kaliteli oyuncuları var. Zorluklar çıkacaktır ama bu zorlukları lehimize çevirmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sürekli farklı kadroyla sahaya çıkmanın kendileri için avantaj oluşturduğunu aktaran Jesus, "Rakiplerimiz net stratejimizi bilemiyor. Maç içindeki değişkenliklerle bize strateji üretmekte zorlanıyorlar. Bu da Fenerbahçe için avantajlı bir durum. Lig maçı, Avrupa maçı olsun biz her zaman aynı fiziksel mücadeleyi sahada gösteririz. Oyuncularımdan maksimum mücadele isterim. Fenerbahçe her zaman böyle oynar. 90 dakika baskı yapan bir oyun istiyoruz. Bu, fiziksel ve taktiksel anlamda iyi olmamızı gerektiriyor." şeklinde görüş belirtti.

Deplasmanda, evlerindeki kadar gol atamamalarının normal olduğunu dile getiren 68 yaşındaki teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu durum normal. Her takım deplasmanda oynadığında gol atmakta zorlanabilir. Fenerbahçe için geçerli bir durum değil. Manchester City, Real Madrid de olsa deplasmanda gol atmak zor oluyor. Bu, futbolun gerçeği. Ligde en çok gol atan takımız, bu da ofansif kalitemizi gösteriyor. İsmail'in Avrupa'da daha fazla oynaması özel bir durum değil. Yapmış olduğumuz rotasyonun sonucu. Kendisine Avrupa maçları daha çok denk geldi. Yarın da böyle olacak, kendisi oynayacak."