"Pochettino beni Tottenham'a da almak istiyordu"

Video yükleniyor...

Bu sezon kadrosuna kattığı flaş isimlerle Avrupa transfer piyasasının en aktif takımı olan Paris Saint-Germain'in yeni transferlerinden Georginio Wijnaldum kameraların karşısına geçti. Liverpool ile olan sözleşmesinin sona ermesinin ardından Paris ekibiyle 3 yıllık sözleşme imzalayan Hollandalı futbolcu, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Paris Saint-Germain gibi büyük bir kulübe katıldığı için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu vurgulayarak, önemli isimlerle aynı formayı giyeceğini belirten Wijnaldum, "Çok güzel bir şehre geldim. Taraftarların da ne kaddar tutkulu olduğunu, daha önce Paris Saint Germain'e karşı burada oynadığım bir Şampiyonlar Ligi maçında deneyimlemiştim. Bu sadece benim için değil, ailem için de büyük bir adım. Yeni maceralara çıkacağım bir yere geldim" dedi.

18 numaralı formayı giyecek olan Holladalı orta saha oyuncusu, Paris tercihinde kulübün ilgisi kadar teknik direktör Maurico Pochettino'nun da etkili olduğunu belirterek, "Bana kulübün projelerinden bahsetti. Beni birkaç yıl önce Tottenham'a da getirmek istiyordu. Benim için harcanan bu çabayı görünce buranın benim için doğru yer olacağını hissettim" açıklamasında bulundu.

Kariyerindeki yeni meydan okumanın kendisini heyecanlandırdığını belirten 30 yaşındaki futbolcu, "Burada başarılı olmak ve kupalar kazanmak istiyorum. Kulüp de bunu istiyor. Yıllar içinde önemli yol kat etmiş bir kulüp. Etkileyici projeler ve hedefler var bu hedeflere ulaşmak için güçlü bir ekip kuruluyor. Yeni sezona başlamak için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.