Mesajı verdi! PSG'nin yeni hocası kim olacak?

Video yükleniyor...

Paris Saint-Germain Başkanı Nasser Al-Khelaifi, Le Parisien" gazetesine önemli açıklamalar yaptı. Yeni teknik direktör olarak Christopher Galtier'i işaret eden Al-Khelaifi, yakın gelecekte sadece Parisli oyuncuların forma giyeceği bir takım kurmayı hedeflediğini söyledi.
 
Paris Saint-Germain'de, Mauricio Pochettino'nun ardından, teknik direktörlük görevine kimin getirileceği merakla bekleniyor. Le Parisien" gazetesine konuşan başkan Nasser Al-Khelaifi, "Başka bir seçeneği tercih ettik" sözleriyle, Zinedine Zidane ile görüşmediklerini söyledi. Al-Khelaifi'nin sözleri, takımın başına Christopher Galtier'nin getirilmek üzere olduğu yolundaki haberleri doğrular nitelikteydi. 
 
Başarı için zihinsel bir değişime ihtiyaçları olduğunu ifade eden Al-Khelaifi; "Kulübü, savaşmayı ve kazanmayı seven oyuncuları istiyoruz. Herkes yüzde 100'ünü vermeli. Bu forma için elinden gelenin en iyisini yapmalı. Mütevazi olup işimizi yapacağız ve sonuçları göreceğiz. Sürekli kupa kazanmaktan bahsetmeyi bırakmalıyız. Saha dışı ve içinde disiplinli olmalıyız. Konfor alanından çıkmak istemeyen kim olursa olsun kenarda oturacak. Kollektif bir ruha sahip, gerçek bir takım yaratmalıyız. Yeni teknik direktörümüzün görevi bu olacak. Her gün takımı için savaşacak ve bu formayı giymekten gurur duyan oyuncular istiyoruz" dedi. 
 
Al-Khelaifi'ye, Neymar'ın saydığı özelliklere uygun olup olmadığı da soruldu. Paris ekibinin başkanı; "Neymar'ın hala kulüpte bir geleceği olup olmadığı hakkında şunu söyleyebilirim; Bütün oyunculardan, geçen sezondan çok daha iyisini bekliyoruz" diye konuştu. 
 
Bu projenin parçası olmayan oyuncuların ayrılması gerektiğini dile getiren Al-Khelaifi; "Birçok oyuncu satış listesinde ancak hiçbiri ayrılmak istemiyor. Yurt dışındaki kulüplerle karşılaştırıldığında kendilerine abartılı maaşlar ödemiyoruz. Belki de herhangi bir teklif almamışlardır" ifadesini kullandı. 
 
Al-Khelaifi, kulüpteki zihinsel değişimi gerçekleştirmek için, daha fazla Fransız oyuncu oynatmanın faydalı olup olmayacağı sorusuna ise; "Uzun süre buradayız. Dünyanın en iyi antrenman tesislerine sahibiz. Hedefim önümüzdeki yıllarda, sadece Parisli oyuncuların forma giyeceği bir takım yaratmak. Çünkü bu bölgede, takımda şans bulmayı hak eden çok fazla yetenekli oyuncu var" dedi. 
 
Yeni sportif danışmanları Luis Campos'un kulübe çok yararlı olacağına inandığını belirten Al-Khelaifi, deneyimli spor adamının, yeni Mbappe'ler keşfetmeleri konusunda kendilerine yardımcı olacağının altını çizdi.