Zirve el değiştirdi! İşte dünyanın en çok kazanan kulübü...

Video yükleniyor...

Uluslararası Para Ligi'nde zirveye Manchester City çıktı. Listedeki 20 kulübün 11'inin İngiltere'den oluşması dikkat çekti.

Uluslararası denetim ve muhasebe firması Deloitte tarafından her yıl geleneksel olarak açıklanan Para Ligi'nde bu yılın zirvesine Manchester City çıktı. Sıralamada 6 basamak birden tırmanan İngiliz kulübünün 2020-2021 sezonundaki geliri 644,9 milyon euro olarak açıklandı. Premier Lig'in son şampiyonu City, Para Ligi'nde Man. United'ın ardından ilk sıraya çıkan ikinci İngiliz kulübü oldu. Para Ligi'nin oluşturulduğu 1996-1997 sezonundan bu yana Manchester City'nin gelirinin de 45 kat arttığı göze çarptı.
 
Söz konusu raporda ikinci sırayı Real Madrid aldı. Eflatun-beyazlı kulübün geçtiğimiz sezon elde ettiği gelir 640,7 milyon euro olarak açıklandı.
 
Üçüncü sırada ise; 611,4 milyon euro gelirle Bayern Münih yer aldı.

Barcelona, 582,1 milyon Euro'luk gelirle dördüncü sıraya geriledi. 558 milyon euro ile Manchester United şimdiye kadar en düşük seviyesinde kaldı ve beşinci oldu. Paris St Germain de 556,2 milyon euro gelirle 6. oldu.

Açıklanan Para Ligi'nde İngiliz kulüplerin yoğunluğu dikkat çekti. Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Leicester City, West Ham United, Wolverhampton, Everton ve Aston Villa, elde ettikleri gelirlerle 20 takım arasında yer almayı başardı.