ÖZET | Yıllarca unutulmayacak derbi! Haaland böyle tarihe geçti...

Video yükleniyor...

İngiltere Premier League'nin 9. haftasında Manchester City evinde Manchester United'ı 6-3 mağlup etti.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan ev sahibi ekip Manchester derbisinin 8. dakikasında Phil Foden ile öne geçti. 

Gol sonrası oyunun üstünlüğünü elinde bulunduran Manchester City'de Belçikalı yıldız De Bruyne'nin asistlerinde Erling Haaland sahneye çıkarak 34 ve 37. dakikalarda attığı 2 golle skoru 3-0 yaptı.

Karşılaşmanın 41. dakikasında sakatlanan ManU'lu stoper Raphael Varane'nin oyundan çıkması sonrası 44. dakikada atağa çıkan City bu sefer de Haaland'ın asistinde Foden 2. golünü atarak ilk yarının skorunu 4-0 olarak belirledi.

İkinci yarıya değişikliklerle başlayan deplasman ekibinin teknik direktörü Erik Ten Haag oyuna hareket katarken, sağ kanattan içeri kat ederek kendi pozisyonunu yaratan Antony 56. dakikada harika bir golle farkı 3'e indirdi. 

Haaland yine rekor kırdı

Yenilen gol sonrası tekrardan oyun üstünlüğünü alarak tehlikeli ataklar yakalan City, 64. dakikada rekorlara doymayan golcüsü Haaland ile skoru 5-1 yaptı ve Premier League tarihinde üst üste 3 iç saha maçında da hat-trick yapan ilk futbolcu oldu.

Karşılaşmada gol yağmuru devam ederken günün diğer yıldızı Foden yine Norveçli Haaland'ın asistinde skoru 6-1 yaptı ve maçta hat-trick yapan ikinci oyuncu oldu.

Manchester United'da oyuna sonradan giren Antony Martial attığı gol ile farkı 4'e indirirken son dakikalarda penaltı kazanan deplasman ekibinde topun başına geçen Martial golü attı  ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

Tarihin en yüksek skorlu Manchester derbisini kazanan City puanını 20'ye çıkararak Arsenal'i takibini sürdürürken, ManU'nun 4 maçlık galibiyet serisi sona erdi ve 12 puanda kaldı.