ÖZET | Alba Berlin 72-93 Anadolu Efes

Video yükleniyor...

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague'deki ilk galibiyetini Almanya'da elde etti. Lacivert-beyazlılar, Alba Berlin'i farklı geçerken Vasilije Micic 13 sayı - 13 asistle galibiyeti perçinledi.

Turkish Airlines EuroLeague'de sezona 2'de 0 ile giren Anadolu Efes, ilk zaferini Alba Berlin deplasmanında 93-72'lik skorla elde etti.

İlk çeyrekte yüksek bir yüzde ile hücum eden temsilcimiz, üç sayı çizgisinin gerisinden kaçırmazken, toplamda da 13'de 10 ile şut kullandı. Bu bölümde 29 sayı üreten Anadolu Efes, farkı 15 sayıya kadar çıkarttı.

İkinci periyotta Bryant Dunston'ın da devreye girmesiyle hücumdaki verimliliğinden ödün vermeyen lacivert-beyazlılar, Dunston'ı 7 dakikada 11 sayı bulmasıyla farkı korudu. İlk yarıda 15 asistine karşılık sadece 6 top kaybeden Ergin Ataman'ın ekibi, soyunma odasına 53-35 üstün gitti.

Aradaki sayı farkının rahatlığıyla üçüncü çeyrekte biraz vites düşüren Anadolu Efes'te sahne Vasilije Micic'e aitti. Sırp guard, şut ritmini yakalayamasa da yaptığı asistlerle skora katkı sağladı.

Final periyodunda da 23 sayı bulan Anadolu Efes, Berlin'den 93-72'lik skorla galip döndü.

Anadolu Efes'te Tibor Pleiss, 23 sayı 6 ribaundluk performansı ile maçın oyuncusu seçilirken, Vasilije Micic 13 sayı - 13 asistle double-double yaptı. Sırp oyun kurucu, 13 asistle kariyer rekorunu da egale etti.