"Nuri'yle gurur duydum"

"Nuri'yle gurur duydum"
Stuttgart'ta oynayan Serdar Taşçı, ''Nuri Şahin'in Real Madrid'e transferinden gurur duydum'' dedi.

Taşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Nuri Şahin'in Real Madrid'e gitmesine her Türk vatandaşı gibi ben de çok sevindim. Nuri, Borussia Dortmund takımının beyniydi. Onun gidişi Dortmund için büyük bir güç kaybı'' diye konuştu.
 
''Real Madrid'den teklif gelirse sen de gider misin?'' şeklindeki soruya karşılık Taşçı, dünyada bir kaç büyük takımın olduğuna işaret ederek, ''Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Arsenal. Bunlardan biri olursa gitmek isterim. Türkler şimdiye kadar büyük kulüplerde oynamamıştı. Mesut Özil ve Nuri Şahin'in gelecek kuşağın da önünü açacağına inanıyorum'' dedi.
 
''ŞU AN TÜRKİYE'DE OYNAMAYI DÜŞÜNMÜYORUM''
Taşçı, Türkiye'den herhangi bir kulüpten transfer teklifi alıp almadığı şeklindeki soru üzerine de, ''Şu an Avrupa'da kalmak istiyorum. Zaman zaman Türkiye'den teklifler alıyorum. Kulübümle sözleşmem 2014 yılına kadar devem ediyor. Şu an Türkiye'de oynamayı düşünmüyorum. Ama belki ilerde olabilir'' diye yanıt verdi.
 
Teknik direktör Brono Labbadia ve yardımcısı Erdinç Sözer'in göreve gelmesi ile Stuttgart'ın Bundesliga'da üst sıralara yükseldiğine de dikkati çeken Taşçı, ''Bundesliga'da onlar gelene kadar en son sıralardaydık. Bizi 2. Lige düşmekten kurtardılar. Şu an ligde 11. sıradayız. Hafta sonu Bayern München ile maçımız var. Yenmemiz durumunda 7. sıraya bile yükselebiliriz. Bizi bu sezon çok iyi hazırladılar. Bütün oyuncular kendilerine güvenerek oynadı'' dedi.
 
Taşçı ayrıca, Alman Milli Takımında da oynamak istediğini ve bunun için büyük çaba harcayacağını sözlerine ekledi.