Nuri Şahin'den itiraf! "Zihinsel olarak hazır değildim"

Nuri Şahin'den itiraf! "Zihinsel olarak hazır değildim"
Fraport TAV Antalyaspor teknik direktörü Nuri Şahin, İspanya'nın ünlü spor gazetesi Marca'ya röportaj verdi.

Bu sezon takım olarak beklenilen performansın altında kalan Nuri Şahin, yönetimin kendisine olan güvenini hissettiğini söyledi.

"Tuchel'e kendimi yakın hissediyorum"

Teknik direktörlükte henüz yeni olduğunu dile getiren Şahin, "Yeniyim, henüz 14 ay oldu, 14 yıl gibi görünse de... Çalıştığım teknik direktörlerin fikirleriyle kendi futbol fikirlerimi oluşturmak istiyorum. Onlardan faydalanmaya çalışacağım, ama her zaman kendi felsefemle. Asla kimseyi kopyalamamalısın, bir stili kopyalamak istemiyorum. Benim kendi fikirlerim var. Elbette bazı futbol tarzlarını seviyorum. Dortmund'da hocam olan Tuchel'e kendimi yakın hissediyorum." şeklinde konuştu.

"Guardiola ile çalışmayı da çok isterdim"

Kariyerine damga vuran antrenörlerle ilgili konuşan genç teknik adam, "Dünyanın en iyileriyle çalıştım. Guardiola ile çalışmayı da çok isterdim. Ama Tuchel ile çalıştım. Klopp'la çalıştım. Jose Mourinho ile. Kariyerimde harika teknik direktörler oldu ama benim için çok özel olan iki koç var. Biri Van Marwijk, çünkü o beni Dortmund'da profesyonel futbola yönlendiren ilk koçtu. Diğeri de Jurgen Klopp." dedi.

"Antrenör olarak yapabileceğimiz en büyük hata bu olur"

Hiçbir oyuncuyu kendinizle kıyasladınız mı sorusuna cevap veren Nuri Şahin, "Antrenör olarak yapabileceğimiz en büyük hata bu olur. Mesela 50 metre paslar atabilirdim. Sen de yapmalısın dersem onlar da "tamam ama ben hızlıyım, sen değildin" diyebilirler. Bir ay önce Crystal Palace teknik direktörü Patrick Vieira buradaydı. Onunla konuştum ve bana şöyle dedi: "Eğer iyi bir koç olmak istiyorsan, oyuncuyu unut. Bazı koçlar kendilerini oyuncularıyla karşılaştırma hatasına düşer."

"Real Madrid'de zihinsel olarak hazır değildim"

Real Madrid'de geçirdiği yıllarla ilgili samimi açıklamalarda bulunan Şahin, "Bir oyuncu olarak Madrid için oynayabileceğimden emindim, o üst düzeyde bir oyuncuydum ama Madrid'de iyi bir oyuncu olmak yeterli değil, zihinsel olarak güçlü olmalısınız. Birinci sınıf oyuncularla antrenman yaptım ve kalitem de vardı ama sakatlıklardan sonra baskıya, gerginliğe dayanamadım. Sabırsızdım, zihinsel olarak hazır değildim. Geriye dönüp baktığımda daha sabırlı olmalı, bulunduğum yere daha çok değer vermeliydim. Herkes bana 'Madrid'desin, mutlu olmalısın' dedi ama bu yeterli olmadı." şeklinde konuştu.

"Birini seçmem gerekirse bu isim Frenkie de Jong olur"

Teknik direktör olarak hangi futbolcuyu yetiştirmek istediği sorulan Nuri Şahin, "Haaland ve Mbappe'yi seviyorum ama birini seçmem gerekirse bu isim Frenkie de Jong olur. Onu seviyorum. Zekası, nitelikleri... Sonra Mac Allister'ı çok seviyorum. Enzo Fernandez'e de koçluk yapmak isterim. Arkadaşlarımla Arjantin'in Dünya Kupası'nda Meksika ile oynadığı maçı izliyordum adeta halüsinasyon gördüm. Enzo'nun büyük bir hayranıyım. River Plate'de olduğundan beri onu takip ediyorum. Oyunun mental kısmını mükemmel oynuyor ve bu yüzden onu seviyorum.

"Sadece vücudunuzla kazanamazsınız"

Fizik üstüne kurulu futbol hakkındaki düşünceleri sorulan teknik adam, "Dünya Kupası, her şeyi karıştırmanız gerektiğini gösterdi. Arjantin'in arkasında Otamendi, Romero veya Martínez gibi dişlerinin arasında kesici olan oyuncular vardı ve ardından orta saha ve üstü beyinleri vardı: Mac Allister, Enzo Fernández, Julián Álvarez veya Messi. Sadece vücudunuzla kazanamazsınız ve geçen sezon Modric ile Şampiyonlar Ligi bunu kanıtlıyor." şeklinde konuştu.

"Oyuncu arayışlarımız var"

Fraport TAV Antalyaspor'da hangi oyuncuları görmek istiyorsunuz sorusu üzerine Şahin, "Oyuncu arayışlarımız var. Biz Türkiye'de büyük kulüpler gibi değiliz. Bu yüzden dikkatli adımlar atmak istiyoruz. Beni destekleyen bir yönetim var ve bu bana burada olma fırsatı verdi. Geçen sezon 16 maç kaybetmeden tüm kulüp rekorlarını kırdık. Sekiz dokuz kulüp rekoru kırdık. Bu sezon zor geçiyor. Seviyemizi ve dengemizi korumak, yaşımızı, maaşımızı, duygularımızı dengelemek istiyoruz... Beş yıllığına imzaladım ve burası en iyi yer. Önümüzdeki birkaç yıl burada olmak istiyorum ve umarım bunu gerçekleştirebiliriz.

"Bu benim hayalimdi"

'Beş yıl önce biri size hem oyuncu hem teknik direktör olacağınızı söylese buna inanır mıydınız?' sorusuna yanıt veren Nuri Şahin, "Bu benim hayalimdi. Futbolu bıraktıktan sonra bir yıl tatil yapmak, bir yıl New York'a gitmek, Los Angeles'ı ziyaret etmek istediğimi falan asla söylemedim. Ben asla böyle olmadım. Antrenörlüğe zihinsel olarak hazırdım. Büyük bir sakatlığım vardı. Bir yıl forma giyemedim ve doktor bana bir daha oynayamayacağımı söyledi. Böylece futboldan sonraki hayatım için hazırlanmaya başladım. Üniversiteye gittim, Harvard'daydım. Gözlemlemeye çalıştım. Not almaya başladım. Kendimi futbol dışında eğittim. Farklı vizyona sahip insanları görmek için Afrika'ya gittim. Nasıl yaşadıklarını biliyorsunuz. Hayatımın değerinin farkına vardım. Ailem bana çok yardımcı oldu. Ben iki harika çocuğun babasıyım. Onlara da rol model olmaya çalışıyorum." dedi.

"Çok kaliteli bir isimle görüştüm ve ona hayır dedim"

Transfer yaparken sadece veri analizine göre hareket etmediğini söyleyen Nuri Şahin, "İstatistik bilgiler tabiki önemli onları kullanıyorum ama son sözü göz söylemeli. Futbolcuların duygusal yönleri var onları tanımak, kültürlerini, kökenlerini göz önünde bulundurmak lazım. Çok kaliteli bir isimle görüştüm ve birkaç dakika sonra ona 'hayır' dedim ve teşekkür ettim. Çünkü önemli olan sadece sahada ne yaptığı değil. Oyuncuyu tanımak kültürünü anlamak gerekiyor." dedi.

"Yetenek ihraç eden bir ülke haline geliyoruz"

Türk futbolunun geleceğiyle ilgili konuşan genç teknik adam, "Bugünün nesli belki de en iyisidir, ancak tutarlılık sıkıntısı var. Ve sadece futbol alanında değil bu. Yeni neslin duygularını dengeleme yeteneği zayıf. Ama olağanüstü bir nesil var. Ayrıca yetenek ihraç eden bir ülke haline geliyoruz." dedi.

"Oyuncu olmayı özlemiyorum"

'Oyuncu olmayı özlüyor musun?' sorusuna yanıt veren Şahin, "Herkesin bana sorduğu soru bu. Hayır, özlemiyorum, futbola 16 yaşında başladım ve tam 17 yıl yarıştım. İyi kötü her anımı yaşadım, çok yoğundu. Ardından Antalyaspor'dan teknik direktörlük teklifi geldi ve ben her sabah hayalimi yaşıyorum. Bir oyuncu olarak futbolu özleyecek vaktim bile yok." şeklinde sözlerini noktaladı.

beinsports.com.tr / Dış Haberler