Ne o unutuldu, ne de transfer hikayesi

Video yükleniyor...

Geçmiş dönemlerde yolu ülkemizden geçen ve futbolseverlerin hafızalarında iz bırakan unutulmaz futbolcuları mercek altına aldığımız "Şimdi Nerede?" bölümümüzün konuğu, Gençlerbirliği'nden Avrupa devi Real Madrid'e transfer olmayı başarmış olan Geremi...

Türk futbolunun efsane başkanı İlhan Cavcav zamanında birçok yetenekli yabancı futbolcuyu ülkemize kazandırırken, onlar arasında en unutulmazlar arasında yer alan isimlerin başında da Geremi gelir.

19 yaşında geldiği Gençlerbirliği’nde iki sezon oynayan Kamerunlu yıldız o dönem dünya devi Real Madrid’in dikkatini çekmiş ve İlhan Cavcav ile Madrid’de yapılan sıkı pazarlıklar sonunda 5 milyon dolar karşılığında da İspanyol temsilcisine transfer olmuştu.

10 sene boyunca Real Madrid, Chelsea ve Newcastle United gibi önemli kulüplerde top koşturan Geremi’nin yolu 2009-2010 sezonunda bir kez daha Türkiye’ye düştü.

Ankaragücü’ne transfer olan Kamerunlu futbolcu sakatlığının da etkisiyle beklentileri karşılayamazken, 12 maç süren Türkiye serüveni ise bu sefer kısa sürmüş oldu.

Türkiye’den ayrıldıktan sonra Yunanistan’ın AE Larisa takımında bir sezon oynayan Geremi 33 yaşında futbola veda etti.

Geremi şu anda ise Kamerun’da profesyonel futbolcular birliğinin başkanlığını yürütmekte...