NBA'de transfer dönemi hızlı başladı

NBA'de transfer dönemi hızlı başladı
NBA'de serbest oyuncularla görüşmelerin başlamasının ardından merak edilen transferler resmiyet kazandı.
  
Gecenin maliyeti en yüksek kontratı Atlanta Hawks'ın genç yıldızı Trae Young'a gitti. Çaylak kontratının ardından takımıyla maksimum anlaşmaya varan 23 yaşındaki oyuncu, 5 yıl için 207 milyon Dolar'a varan bir sözleşmeye imza attı. Takımını konferans finaline taşıyan genç yıldız, sezonu 25.3 sayı 3.9 ribaund 9.4 asist ile tamamladı.

Phoenix Suns'ın yıldız oyuncusu Chris Paul, takımda kaldı.

Devam eden kontratından oyuncu opsiyonunu kullanarak çıkan 36 yaşındaki oyun kurucu, dört yıl için 120 milyon Dolara varan yeni sözleşmeyi kabul etti. 16 yıllık NBA kariyerinde ilk kez finale kalan Chris Paul, Milwaukee Bucks karşısında 21.8 sayı 8.2 asist ile oynadı.
 
Geleceği merak konusu olan Kyle Lowry'nin yeni adresi Miami oldu. Toronto Raptors ile üç yıl için 90 milyon Dolarlık bir sözleşmeye imza attıktan sonra Lowry, Miami'ye takas oldu. 

Goran Dragic ve Precious Achiuwa ise Toronto Raptors'a gidecek. Miami heat, ayrıca Milwaukee Bucks ile şampiyonluk yaşayan PJ Tucker'ı iki yıl için 15 milyon Dolara kadrosuna kattı. Heat, yıldız şutörü duncan Robınson'la ise 90 milyon Dolar değerinde beş yıllık kontrat imzaladı.
 
Günün en yüksek kontratlarından birini ise Shai Gilgeous-Alexander aldı. Oklahoma City Thunder, genç oyuncuya beş yıl için 172 milyon Dolara varan bir sözleşme sundu. 
 
New York Knicks ise Derrick Rose'u 43 milyon Dolar değerindeki üç yıllık kontratla takımda tutarken Boston Celtics'ten Evan Fournıer'i 4 yıl, 78 milyon Dolara kadrosuna kattı.