Monaco'nun başı dertte

Monaco'nun başı dertte
Fransa'da Paris Saint Germain'in (PSG) de dahil olduğu 7 futbol kulübü, vergi konusunda tanınan imtiyaz nedeniyle Monaco'yu mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, PSG, Montpellier, Olympique Marsilya, Lorient, Lille, Bordeaux ve 2. Lig ekibi Caen, Monaco'nun özerk yapısı nedeniyle vergiden muaf tutulması durumunun engellenmesi için yerel yönetimlerde ülkenin en yüksek yargı organı Eyalet Konseyi'ne başvurdu.

Başvuruda bulunan 7 Fransız kulübü, Fransa Futbol Federasyonu ile yaptığı anlaşma sayesinde vergi vermeyen Monaco'nun durumunun yeniden gözden geçirilmesini bekliyor. Monaco'nun bu sayede haksız kazanç elde ettiğini düşünen kulüpler, söz konusu anlaşmanın iptal edilmesi gerektiğini savunuyor.

Fransa'da bir şehir devleti Monaco Prensliği'nin takımı Monaco, özel durumu nedeniyle farklı vergi yasalarına bağlı olduğunu savunarak, ülkede futbol kulüplerine uygulanacak vergi kanunlarından muaf tutulması gerektiğini öne sürmüştü. Monaco, federasyona bağlı Profesyonel Futbol Ligi (LFP) ile yaptığı anlaşma doğrultusunda iki taksit halinde yapacağı 50 milyon avroluk ödemenin ardından ligden ihraç edilme tehlikesinden kurtulmuştu. Bunun üzerine Caen, Lorient, Olympique Marsilya, Bordeaux, Montpellier, Lille ve Paris Saint-Germain kulüpleri,  geçen hafta federasyona itiraz dilekçesi göndermişti.