Mandzukic'den Türkiye yorumu! "Türkiye'ye saygı duyuyoruz..."

Mandzukic'den Türkiye yorumu! "Türkiye'ye saygı duyuyoruz..."
Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'ndaki rakiplerinden Hırvatistan'ın golcüsü Mario Mandzukic, Türkiye ile zorlu bir maça çıkacaklarını söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen Mandzukic, kamp yaptıkları Fransa'nın Deauvilleu bölgesinde çok iyi karşılandıklarını ve taraftara açık bir antrenman gerçekleştirdiklerini belirterek, "Önceki antrenmana kıyasla bugünkü çalışmalarımız daha ciddi bir atmosferde geçiyor." dedi.

Türkiye ile 12 Haziran'da yapacakları maçı değerlendiren Juventuslu golcü, "Şampiyonadaki her maç çok zor. Daha önce de belirttiğim gibi oyuncularımızın yürekten mücadele etmesi gerek. Bunu başarırsak, Türkiye karşısında maçı kazanmamız daha kolay olacak." ifadelerini kullandı.

Mandzukic, şampiyonaya galibiyetle başlamanın her zaman avantaj olduğunu ve oyuncuların öz güvenini yükselttiğini belirterek, "Türkiye'ye saygı duyuyoruz. İyi bir takım. Harika antrenörleri ve iyi oyuncuları var. Sahada onların da yürekten oynadığını biliyoruz." diye konuştu.

Hırvat futbolcu, "Türkiye'nin EURO 2008'de Hırvatistan'a karşı aldığı galibiyeti takım içinde konuşuyor musunuz?" sorusuna ise, "Hayır. Bu konu hakkında hiç konuşmadık. Bu yeni bir maç. Bu yüzden geçmişte yaşanmış bir olaya geri dönmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Artık birçok şey değişti. Oyuncular değişti." cevabını verdi.

EURO 2008'de karşılaştıkları Türkiye ile şimdiki takımı kıyaslamanın çok zor olduğunu da vurgulayan 30 yaşındaki futbolcu, şöyle konuştu:

"Şimdiki takımda forma giyen birçok oyuncuyu biliyorum. Arda Turan ile aynı takımda oynadık. Her şeyden önce mükemmel bir insan. Aynı zamanda harika bir futbolcu. Topa sahip olmayı çok seviyor. Top ayağında olduğunda çok etkili biri. Teknik anlamda da çok yetenekli ve topu kendisinden çalmak çok zor. Arda hakkında sadece iyi şeyler söyleyebilirim. Onun dışındaki oyuncuları da biliyorum. Maça birkaç gün daha var. Antrenörümüz rakip takımdaki oyunculara ilişkin uyarılarda bulunacaktır. Maça kadar hazır hale geleceğiz."

EURO 2016'ya sayılı günler kaldığını ve ellerinden gelenin en iyisini yapmak istediklerini söyleyen Mandzukic, öncelikli hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu vurguladı.

"Türkiye takım olarak güçlü"
Toplantıda konuşan Hırvat kaleci Danijel Subasic de takımlarındaki atmosferin çok iyi olduğunu ve ilk maçı beklediklerini kaydederek, "İlk maçı Paris'te, Parc des Prince Stadı'nda oynayacağız. Daha önce o statta hiç kaybetmedim. Umarım yine aynısı olur." diye görüş belirtti.

Türkiye'nin resmi maçlarda uzun zamandır mağlubiyet almadığını ve iyi bir takıma sahip olduğunu söyleyen Subasic, turnuvadaki hiçbir takımı küçümsemediklerini kaydetti.

Subasic, duran topları özellikle Hakan Çalhanoğlu'nun son derece etkili kullandığını ve Türkiye'nin takım olarak güçlü bir rakip olduğunu kaydetti.

Hırvatistan'ın güçlü kulüplerde forma giyen önemli oyunculara sahip olduğunu belirten Subasic, karşılaşma sırasında top kontrolünün kendilerinde olması gerektiğini ifade etti.
Euro 2016 Avrupa Şampiyonası haberleri

Fransa - Romanya maçını canlı izle