Maç öncesi şok hareket! Tank getirdiler

Maç öncesi şok hareket! Tank getirdiler
Sırbıstan ekibi Kızılyıldız'ın Şampiyonlar Ligi elemesinde İsviçre'nin Young Boys takımına karşı oynadığı karşılaşma öncesi stadyumun dışına kulübün logosunu taşıyan bir tank getirmesi tartışmalara neden oldu

1990'ların başında Yugoslavya'nın dağılması sürecinde Sırbistan ve Hırvatistan arasında yaşanan savaşın izleri hala balkanlarda unutulmaya çalışılıyor. Ancak Kızılyıldız'ın, Şampiyonlar Ligi'nde İsviçre'nin Young Boys takmı ile yapacağı eleme maçı için stada gelenler, Sovyet yapımı ve üzerinde Kızılyıldız logosu taşıyan T-55 tankıyla karşılaşması şaşkınlık yarattı. Her ne kadar Kızılyıldız taraftarları maç öncesi tankla fotoğraf çektirerek bunu sosyal medya malzemesi yapsa da Yugoslavya savaşında kullanılan tankın ortaya çıkması komşu Hırvatistan'da tepkiler yükselmesine neden oldu.

Konuyla ilgili Kızılyıldız taraftar derneği tankın "Makine çalışmaya başladı" sloganını sembolize ettiğini açıkladı. Yükselen tepkiler üzerine Sırp İçişleri Bakanı Neboysa Stefanovic stadın önündeki aracın tanka benzediğini ve tank paletleri olmasına rağmen bir tank olmadığı ve kimsenin hayatını tehlikeye sokmayacağı yorumunu yaparken, savunma bakanlığı sözcüsü Milan Guyanisa aracın herhangi bir aksamının çalışmadığı ve müzelik bir araç olduğu açıklamasını yaptı.