Beşiktaş kapanışı galibiyetle yaptı

Beşiktaş kapanışı galibiyetle yaptı
UEFA Konferans Ligi D grubu son haftasında İsviçre ekibi Lugano'ya konuk olan Beşiktaş sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.

Oldukça fazla eksikle İsviçre'ye giden Beşiktaş'ta genç oyuncular da şans bulurken siyah beyazlılar 36. dakikada Cenk Tosun'un attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı böyle tamamlandı.

İkinci yarı da pozisyonlarına devam eden Beşiktaş 88. dakikada Emrecan Terzi ile skoru 2-0 yaptı. Özellikle genç oyuncularla sahada yer alan Beşiktaş'ın gollerinden biri de genç isimden gelmiş oldu.

Maçın son anlarında tansiyon yükselirken 90. dakikada Lugano'da Steffen, Beşiktaş'ta Chamberlain kırmızı kart gördü.

Diğer karşılaşmada gruptan çıkması kesinleşen iki ekip olaN Club Brugge ile Bodo karşılaşırken Brugge rakibini 3-1 mağlup ederek puanını 16 yaptı ve liderliğini perçinledi. Bodo ise 10 puanda ikinci sırada kaldı. Lugano ise dördüncü sırada yer alırken Beşiktaş D grubunu üçüncü sırada tamamladı.

5 genç oyuna girdi

Maçta gençlere ağırlık veren Beşiktaş'ta oyuna birçok genç isim girdi. 19 yaşındaki Emrecan Terzi 11'de başlarken takımın ikinci golünü atan isim oldu. 46'da oyuna giren Semih Kılıçsoy 18, 61'de oyuna giren Demir Ege Tıknaz 19, Mustafa Erhan Hekimoğlu 16, 85'te oyuna giren Emirhan Delibaş 20 ve 90+4'te oyuna giren Aytuğ Batur Kömeç 19 yaşında olurken Beşiktaş gruplardaki tek galbiyetini gençler ile aldı.

Lugano: 0 - Beşiktaş: 2

Stat: Letzigrund

Hakemler: Pawel Raczkowski, Pawel Sokolnicki, Radoslaw Siejka

Lugano: Saipi, Arigoni, Mai, Hajrizi, Hajdari, Mahmoud, Sabbatini, Bislimi, Steffen, Celar, Cimignani

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Amartey, Zaynutdinov, Emrecan Terzi, Hadziahmetovic, Salih Uçan, Chamberlain, Muleka, Tayfur Bingöl, Cenk Tosun

Gol: 36 Cenk Tosun, 88 Emrecan Terzi (Beşiktaş)

Sarı kart: Dk. 9 Muleka, 63 Demir Ege Tıknaz, 75 Mustafa Erhan Hekimoğlu, 79 Zaynutdinov (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 90 Chamberlain (Beşiktaş), Steffen (Lugano)