Lewandowski'ye resitalli veda!

Lewandowski'ye resitalli veda!
Almanya'da ligi 2. sırada tamamlamayı garantileyen Borussia Dortmund, beş dakikada bulduğu gollerle Hoffenheim'ı 3-2'yle geçti.



Maç öncesi gelecek sezon Bayern Münih forması giyecek Robert Lewandowski'ye hizmetlerinden dolayı plaket verildi. Tribünler Polonyalı golcüyü uzun süre alkışlarken, golcü futbolcu da tribünleri selamladı. Konuk ekip 5. dakikada Roberto Firmino'nun golüyle 1-0 öne geçse de, 29'da Kevin Grosskreutz skoru eşitledi. İki dakika sonra Henrikh Mkhitaryan şık bir kafa golüyle Borussia Dortmund'u 2-1 öne geçirdi. 34'te ise sahneye çıkan Lukasz Piszczek takımını iyice rahatlattı ve farkı 2'ye çıkardı. İlk yarı bu skorla sona ererken, 66'da kaleci Weidenfeller'in büyük hatasında Süle'nin vuruşu ağlarla buluştu. Bu gol maçın da skorunu belirlerken, Dortmund maçtan 3-2 galibiyetle ayrıldı. Dortmund bu gabiyetle puanını 68'e çıkardı, Hoffenheim ise 41 puanda kaldı.

LİGDE KALMA MÜCADELESİ SON HAFTAYA TAŞINDI

Bundesliga’da son üç sırada yer alan Hamburg, FC Nürnberg ve Eintracht Braunschweig’ın bu hafta oynadıkları maçlardan puansız ayrılması VfB Stuttgart’a yaradı.

Ligin bitimine 1 hafta kala puan cetvelinde 32 puanla 15. sırada  bulunan VfB Stuttgart, 16. sırada bulunan Hamburg’un 5 puan önünde yer alarak, gelecek sezon da Bundesliga’da oynamayı garantiledi.

Hamburg, 27 puanla onaltıncı, FC Nürnberg de 26 puanla onyedinci sırada yer alırken, Eintracht Braunschweig ise 25 puanla onsekizinci ve son sırada bulunuyor.

Bundesliga’da sezonu onyedinci ve onsekizinci sırada tamamlayan takımlar doğrudan İkinci Lig’e düşerken, sezonu 16. sırada bitiren takım gelecek sezon Bundesliga’da mücadele etmek için İkinci Ligi üçüncü sırada tamamlayan takım ile ‘’play-out’’ maçı yapıyor. Bundesliga’nın 34. haftasında hangi takımın play-out maçı oynayacağı ve hangi iki takımın İkinci Lig’e düşeceği kesinleşecek.

KAAN AYHAN BUNDESLIGA'DA İLK GOLÜNÜ ATTI

Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılmayı hedefleyen Schalke 04, deplasmanda SC Freiburg’u 2-0 mağlup etti.  Karşılaşmadaki goller Kaan Ayhan ve Hollandalı forvet oyuncu Klaas-Jan Huntelaar’dan gelirken, genç oyuncu Ayhan, Bundesliga’da ilk golüne imza attı. Maçta Ayhan’ın takım arkadaşı Julian Draxler ile çarpışması sonucu beyin sarsıntısı geçirdiği ve ilk yarı sonrasında soyunma odasında kaldığı belirtildi. İkinci yarıda Ayhan'ın yerine Marco Höger oyuna dahil oldu.

Almanya'da bugün oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
Braunschweig          0 - 1    Augsburg 
Dortmund                3 - 2    Hoffenheim 
Eintracht Frankfurt    0 - 2    Leverkusen 
Freiburg                   0 - 2    Schalke 04
Mönchengladbach     3 - 1    Mainz 05 
Hamburg                  1 - 4    Bayern München
Nürnberg                  0 - 2    Hannover 96 
Stuttgart                   1 - 2    Wolfsburg 
Werder Bremen         2 - 0    Hertha Berlin 

(ligtv.com.tr)