"Larkin, benden 15 saniye daha fazla oynadı"

Video yükleniyor...

Anadolu Efes'in tecrübeli pivotu Tibor Pleiss, Pınar İlik Üçer'in sorularını yanıtladı.

34 yaşındaki Alman oyuncu, dört uzatmaya giden Real Madrid maçında, iki ay oynadığı bir dönem sonrası 53 dakika oyunda kaldığını ve belkide kariyerinde en fazla süre aldığı oyun olduğunu ifade etti. Larkin'in kendisinden 15 saniye fazla oynadığını gülerek dile getiren yıldız pivot, sahada adrenalin seviyesinin çok fazla olması nedeniyle enerjisinin çok olduğunu ve bu maçın sakatlıktan geri döndüğü maç olduğunu unutturduğunu ve rüzgarı arkasına alan dalga gibi kendisini hissettiğini belirtti.

Tibor Pleiss'in THY EuroLeague şampiyonluğu ve Ergin Ataman ile ilişkisi hakkındaki sözleri şu şekilde:

"Takımın başarısı en büyük önceliğimizdi. Yani 'tamam şimdi çok sayı atmalıyım, çok dakika oynamalıyım ki gelecek sezon büyük bir kontrata imza atayım' diye düşünmüyorduk. Gerçekten de başarıya ulaşmak, hedeflerimize ulaşmak için mümkün olan en iyi takıma ihtiyacımız olduğunu düşünüyorduk. Brany Dounston sakatlığı nedeniyle kadro dışı kalmıştı ve ben ve Sertaç kalmıştık. Brayn geri döndü ancak biz rahatlamadık, hepimizin hedefi aynıydı. 

Ergin Ataman'ın kariyerimde büyük rolü var. Onunla Galatasaray'da da birlikte çalıştık. Toplam yedi sene çalıştım. Buraya geldiğim zamanı hatırlıyorum. Öncesinde ABD'de zor bir yıl geçirmiştim. Hayatımın belkide en güsranlı dönemiydi. Ergin Ataman beni aramıştı ve 'Hey, T, oğlum milli takımdan tanıyorum seni harika bir adamsın ve burada tekrar eğlenebilirsin. Oynamana izin vereceğim' dedi. Oyuncularına kendi işlerini yapması için izin verdi, bizi geri çekmedi. Bence onun işi pek zor değildi çünkü herkes rolünü ve nasıl bir basketbol oynayacağını biliyordu." 

"Alperen Şengün inanılmaz"

Tibor Pleiss, NBA'de Houston Rockets forması giyen milli yıldızımız Alperen Şengün'den şu sözlerle bahsetti:

"Instagram'ı açtığında görmemenin bir yolu yok ve inanılmaz. Beşiktaş'tayken ona karşı oynadım ama kimsenin beklemediği hareketler getiriyor. Demek istediğim hepimizi fake'leri öğreniyoruz ama öyle hake'ler yapıyor ki... Şu anda ona karşı oynayacak olsam, bunlara karşı hazırlanmam gerekecek. En uzun oyuncu değil ama yetenekleri inanılmaz. Yani, Antetokounmpo gibi atletik bir adam gibi değil ama zıplayabiliyor, smaç basabiliyor, hiç korkmuyor. Harika bir iş çıkartıyor."