"Katar'ın futbol tutkusunu herkes görecek"

Video yükleniyor...

Hollandalı eski milli futbolcu Ronald de Boer, Katar Milli Takımı ve yaklaşan 2022 Katar Dünya Kupası hakkında beIN SPORTS'a özel açıklamalarda bulundu.

Katar Milli Takımı'nın gösterdiği gelişimin bu yıl düzenlenen CONCACAF Gold Cup'ta da devam ettiğine değinerek sözlerine başlayan de Boer, "Katar Milli Takımı inanılmaz iyi gidiyor. Gold Cup'a katıldılar ve harika maçlar çıkardılar. Yarı finalde ABD karşısında talihsiz bir mağlubiyet aldıklarını düşünüyorum. Bir penaltı vuruşundan yararlanamadılar ve geç gelen gole engel olamadılar ancak geldikleri seviye ortada. Özellikle önümüzdeki Dünya Kupası'na ev sahibi ülke kontenjanından katılacak olmalarını göz önünde bulundurduğumuzda kendilerini bu denli geliştirmiş olmaları beni fazlasıyla etkiledi. Bu oyuncu grubunu, seviyeleriyle tüm dünyayı etkileyeceklerini ve iyi sonuçlar alma potansiyeline sahip olduklarını düşündüğüm bu turnuvada takip etmeyi iple çekiyorum." ifadelerini kullandı.

Katar'daki futbol kültürünü futbolculuk günleriyle kıyaslayarak değerlendiren de Boer, "Katar futbol için çıldırıyor. Katarlılar sadece yerel futbolu ve Katar Yıldızlar Ligi'ni değil, dünyanın dört bir yanından ligleri takip ediyorlar. Katar'daki 1 numaralı spor futbol, dolayısıyla neredeyse her ligi televizyondan izlemek mümkün. Yani bir Katarlıyla konuştuğunuzda yaklaşmakta olan tüm önemli maçlara, puan durumlarına ve en iyi oyunculara, yani dünya futboluyla ilgili her türlü bilgiye sahip olduklarını görebilirsiniz. Ben de orada bir oyuncu olarak bulunduğumda bu tutkuyu görmüştüm, özellikle de sokaklarda veya alışveriş merkezlerinde dolaşırken mesela. İnsanlar sürekli benimle futbol ve oynadığım son maç hakkında sohbet etmek için yanıma gelirlerdi. Katar Milli Takımı'nın evinde oynadığı maçları izlerdim ve stadyumları daima ağzına kadar dolu olurdu. Yani Katarlılar ciddi şekilde milli oyuncularını destekliyorlar ve bunu görmek harika. Herkes bu tutkuyu Ortadoğu ve Arap dünyasında ilk kez bir Dünya Kupası'na ev sahipliği yaptıklarında görecek." şeklinde konuştu.

Taraftarları 2022'de Katar'a vardıklarında nelerin bekliyor olacağını ve önümüzdeki sene seyahat etmeyi düşünenler için tavsiyelerini de dile getiren de Boer, "Bence taraftarlar için canlı olarak maç izlemeyi her zamankinden daha da kolay bir hale getirecek kompaktlıkta harika bir turnuva onları bekliyor olacak. Taraftarlar olayların tam kalbinde yer alacakları için Dünya Kupası'nda olduklarını hissedecekler. Festival ortamını ve Dünya Kupası coşkusunu yakından hissedecekler ve bence bu, turnuvada daha önce hiç yaşanmamış bir olay. Aynı zamanda dünyanın dört bir yanından farklı kültürleri tek bir yerde deneyimleyecekler. Bence Dünya Kupası'nı özel kılan şey de küresel bir kutlama olması gerçeği. Her ırktan, kültürden ve dinden insanlar Katar'da bir araya gelecek. Bana kalırsa Dünya Kupası'nın güzelliği de burada ve en değerlisi de bu. Dünya Kupası'nın ardından her bir taraftarın Katar'dan mutlu bir şekilde ve Katar hakkında farklı görüşlerle ayrılacağını düşünüyorum. Bence tüm dünya Katar'ın harika bir kültüre sahip ve çocuklarıyla beraber tekrar ziyaret edeceği misafirperver bir ülke olduğunu görecek." diyerek sözlerini noktaladı.