ÖZET | Kasımpaşa 3-1 Fraport TAV Antalyaspor

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın kapanış mücadelesinde Kasımpaşa evinde Fraport TAV Antalyaspor'u 3-1 mağlup etti.

Hakem Cihan Aydın'ın düdüğüyle başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da dengeli bir görüntü sergilerken eşitliği bozan gol 22. dakikada ev sahibi ekipten geldi.

Sol kanattan atağa çıkan Kasımpaşa'da kaleci Antalyaspor kalecisi Helton Leite'den seken topa şık bir vuruş yapan Mounir Chouiar takımını 1-0 öne geçirdi.

Mamadou Fall'dan iki asist

Gol sonrası etkili oyununu sürdüren Kasımpaşa oyunu FTA Antalyaspor'un yarı sahasına yıkarken bu sefer de golcü oyuncusu Fode Koita devreye girdi ve ceza sahasına taşıdığı topu çok net bir vuruş ile ağlarla buluştu ve skor 2-0 oldu.

2-0 geriye düşen Antalyaspor'da reaksiyon vererek oyunun kontrolünü eline alırken dakikalar 45'i gösterdiğinde Mounir'in ceza sahasında yaptığı faul sonrası deplasman ekibi VAR kontrolü sonrası penaltı kazandı ve topun başına geçen Fernando farkı 1'e indirdi.

Eysseric, Galatasaray maçında cezalı

45+2. dakikada Kasımapaşa'da Valentin Eysseric yaptığı faul sonrası sarı kart gördü ve 25. hafta Galatasaray ile oynanacak mücadelede cezalı duruma düştü.

İlk yarı ev sahibi ekibin üstünlüğüyle kapanırken, ikinci yarıda ilk çeyrek düşük tempoyla geçerken 60. dakikada Kasımpaşa'nın yeni transferi Mickael Malsai, Mamadou Fall'ın maçtaki ikinci asistinde harika yükseldi ve yaptığı kafa vuruşuyla farkı yeniden 2'ye çıkardı.

Karşılaşmada başka gol sesi çıkmazken Kasımpaşa 3-1'lik skorla galibiyete uzandı. Bu sonuçla birlikte ev sahibi ekip puanını 25'e yükselterek FTA Antalyaspor ile puanları eşitledi.

Karşılaşmadan öne çıkan pozisyonlar burada!

16. dakikada mücadelenin ilk tehlikeli atağı Fraport TAV Antalyaspor'dan geldi. Orta sahada topla buluşan Larsson'un savunmanın arkasına gönderdiği aşırtma pasta Bertuğ Yıldırım, ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ancak kaleci Erdem gole izin vermedi. İzlemek için tıklayın!

22. dakikada Kasımpaşa karşılaşmada öne geçti. Koita'nın pasında sol kanatta topla buluşan Eysseric'in ceza sahasına gönderdiği ortada kaleci Helton'un yumrukladığı meşin yuvarlak, ceza sahası dışındaki Mounir'in önünde kaldı. Fransız oyuncunun gelişine vuruşunda zeminden seken top, kaleci ve savunmayı şaşırtarak filelere gitti: 1-0.
İzlemek için tıklayın!

Karşılaşmanın 25. dakikasında Kasımapaşa'da Fode Koita ceza sahasında topla buluşurken yaptığı vuruş direkten oyun alanına geri döndü. İzlemek için tıklayın!

39. dakikada Kasımpaşa farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Ömer Toprak, Fall'ın baskısı sonrasında meşin yuvarlağı kaptırdı. Fall'ın pasında ceza sahası yayına hareketlenen Koita bekletmeden sert vurdu ve ağları havalandırdı: 2-0. 
İzlemek için tıklayın!

44. dakikada Fraport TAV Antalyaspor penaltı kazandı. Bünyamin ceza sahası içi sağ çizgisinde topla buluştu. Bu futbolcu ortasını yaparken, Mounir'in müdahalesi sonrasında yerde kaldı. VAR uyarısı sonrasında hakem Cihan Aydın pozisyonu yeniden izleyerek penaltı noktasını gösterdi. 45. dakikada penaltı atışını kullanan Fernando, topu ağlara gönderdi: 2-1. İzlemek için tıklayın!

60. dakikada Kasımpaşa farkı 2'ye çıkardı. Kaleci Helton'un pasında Ömer Toprak'tan önce topu kapan Fall'un ceza sahası için sağ çaprazından ortasında Veysel Sarı'dan seken meşin yuvarlak, yeniden bu futbolcuda kaldı. Senegalli futbolcu bu kez arka direğe ortaladı ve iyi yükselen Malsa kafayla topu filelere gönderdi: 3-1. İzlemek için tıklayın!

73. dakikada Kasımpaşa savunmasında Eysseric'in uzaklaştıramadığı top son olarak Fernando'da kaldı. Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan bu futbolcunun sert şutunda, kaleci Erdem'in müdahale ettiği meşin yuvarlak direğe çarparak kornere gitti. İzlemek için tıklayın!

Kasımpaşa: 3 - Fraport TAV Antalyaspor: 1

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Cihan Aydın, Serkan Olguncan, Volkan Ahmet Narinç

Kasımpaşa: Erdem Canpolat, Fabiano, Djilobodji, Donk, Ben Ouannes, Tirpan, Malsa (Dk. 84 Hajradinovic), Fall (Dk. 90+2 Ahmet Emin Engin), Eysseric (Dk. 90+1 Aytaç Kara), Mounir (Dk. 75 Ali Gholizadeh), Koita

Fraport TAV Antalyaspor: Helton, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Ömer Toprak (Dk. 81 Emrecan Uzunhan), Güray Vural, Fernando, Erdal Rakip (Dk. 55 Ufuk Akyol), Ghacha (Dk. 68 Sinan Gümüş), Mehmedi (Dk. 55 Szabo), Larsson (Dk. 81 Haji Wright), Bertuğ Yıldırım

Goller: Dk. 22 Mounir, Dk. 39 Koita, Dk. 60 Malsa (Kasımpaşa), Dk. 45 Fernando (Penaltıdan) (Fraport TAV Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 44 Mounir, Dk. 45+2 Eysseric (Kasımpaşa), Dk. 90+4 Fernando (Fraport TAV Antalyaspor)


SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN