"Kariyerimin en büyük ve en özel mücadelesi"

Video yükleniyor...

Brezilyalı futbolcu Dani Alves, Barcelona ile sezon sonuna kadar geçerli olacak sözleşmeye imza attı.

Barcelona'da 8 sezon forma giydikten sonra, 5 buçuk yıl aranın ardından Katalan kulübüne geri dönen 38 yaşındaki Dani Alves, Nou Camp Stadı'nda kendisini bekleyen 10 bin kadar taraftarın önünde yeni sözleşmeye imza attı.

Barcelona'ya ücret almadan gelen Brezilyalı oyuncunun, 1 Ocak'tan itibaren sahada olabileceği ve sözleşmesinin 1 yıl uzatma opsiyonuyla sezon sonunda sona ereceği belirtildi.

Tecrübeli futbolcu, Barcelonalı taraftarlara hitaben yaptığı konuşmada, "Hatırlarsanız burada son kez mikrofonu elime aldığımda, bu rüyanın ne kadar süreceğini bilmediğimi söylemiştim. Rüya henüz bitmedi ve bu yüzden, tekrar buradayım" diye konuştu.

Kulüp televizyonuna verdiği röportajda geri dönüşünün, bugüne kadar ki en büyük meydan okuması olduğunu belirten Alves: "Kariyerimin en büyük ve en özel mücadelesi. Birçok kişi bunu bir felaket gibi düşünüyor ama sakin olsunlar, ben sahada konuşurum. İnsanlar benimle ilgili şüphe duyduklarında ben kendimi daha da güçlü hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Barcelona'ya hiçbir para almadan geldiğini, zor dönemden geçen takıma yardım etmek istediğinin altını çizen başarılı sağ bek: "Geçmişte de zor günler oldu. Birlik olarak bunu atlattık. Şimdi iyi bir enerjiye konsantre olma zamanı. Kulübün olması gereken yere gelmesi için ben böyle yapacağım. Bu bir takım işi" değerlendirmesinde bulundu.

Andres Iniesta ve Hristo Stoichkov'a atfen "8" numaralı formayı seçtiğini söyleyen Alves, Barcelona'da iyi işler yaparak Brezilya Milli Takımı ile 2022 Dünya Şampiyonası'na gitmek istediğini kaydetti.